MİLAS
Giriş Tarihi : 05-01-2024 11:42

Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Milas Merkezde Mahalle Toplantılarına Başladı

Belediye Başkan Aday Adayı Evran, Milas Merkezde Mahalle Toplantılarına Başladı


Önseçim çalışmaları kapsamında, büyük ölçüde kırsal mahalle çalışmalarını tamamlayan CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Servet Evran, üye yoğunluğunun bulunduğu kent merkezindeki mahalle çalışmalarına, Milas’ın eski kent dokusunu oluşturan Firuzpaşa-Gazipaşa Mahallesinde rahmetli futbolcu Nedim Bardakçı’nın kahvesinde başladı. Üyelerle buluşma toplantısına, parti üyeleri ve mahalle halkı katılım sağladı, ilgi gösterdi. Toplantıda, Firuzpaşa-Gazipaşa Mahallesinin uzun yıllar muhtarlığını yapan Recep Panay da unutulmadı, saygı ve sevgiyle anıldı. Toplantıda Mahallenin yeni muhtarı Recep Güzel ile bazı belediye meclisi aday adayları hazır bulundu. 
Belediye Başkan aday adayı Evran’ın, üyeler ve mahalle halkı tarafından meşalelerle karşılandığı toplantının açış konuşması, mahalle Muhtarı Recep Güzel tarafından yapıldı. Muhtar Güzel, “Cümleten hoşgeldiniz. Burada toplanmamızın yegâne sebebi aday adaylarımızı dinlemek ve onların fikirlerini öğrenmek. Ben sözü konuğumuz belediye başkan aday adayı Evran’a bırakıyorum,” dedi ve sözü Evran’a verdi. 
BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI EVRAN’IN, KONUŞMASI
Belediye başkan aday adayı Evran şöyle konuştu: “Teşekkür ediyorum sayın muhtarım, sağolun. Öncelikle çağrımıza uyup burada toplandığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi şahsım ve arkadaşlarım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hoşgeldiniz. 
Ben ailemden aldığım terbiye, parti örgütümden aldığım bilinçle, bugün yerel yönetim bağlamında, sizlerin karşısında bulunmaktayım.  Neden aday adayı olduğum konusunda biraz söz etmek istiyorum. 
Sokakların ruhu
Ben 1968 yılında Burgaz mahallesinde doğdum. Dörtyol mevkii ve Burgaz Mahallesi, bizim çocukluk yıllarımızda içiçe olan yerlerdi.  Bizim Dörtyollu, Burgazlı Abilerimizden gördüğümüz sevgi, birlik-beraberlik ruhu; bizlere her zaman önderlik yapmıştır. Onlardan aldığımız terbiye ve gördüğümüz birlik-beraberlik ruhu; her zaman bizim yaşam ilkemiz olmuştur.  Ben gençliğimde Burgaz ve Firuzpaşa-Gazipaşa Mahallelerinin sokaklarında top oynarken; şimdi sizlerin karşında, bu sokaklara hizmet getirmek için Belediye başkan aday adayı olarak bulunmaktayım. Ben çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği Burgaz ve Firuzpaşa-Gazipaşa Mahallelerindeki sokakların ruhunu, bu mahallenin ne kadar kadim(eski) bir mahalle olduğunu bilirim. Buradaki insanların birbirlerine olan saygısını-sevgisini bilen ve bunu içinde hisseden bir kardeşiniz olarak bugün sizlerin karşısındayım. 
Yeni bir dönemin eşiğindeyiz
Partili üyelerimiz önlerinize konulan sandıkta, siz bizlerin elinden tutacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisinin adayı olarak göstereceksiniz. Biz bugün sizlere, yarın da siz bizlere emanet olacaksınız. Yeni bir dönem başlıyor, yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir döneme nasıl başlarsanız, o şekilde devam eder gider. Kötü başlarsanız, kötü gider, maçı idare eder, ‘…mış’ gibi yaparsınız. İyi başlarsanız, iyi gider ve her şey daha güzel olur. Milas, hak ettiği değeri bulur! Bizler yıllardan bu yana yapmış olduğumuz görevlerden edindiğimiz tecrübelerle Milas için kafa yormaktayız. Milas’ı daha güzel, Milas’ın bugünden daha yaşanılabilir bir hal alması için neler yapılması gerektiği ile ilgili sürekli kafa yorup, düşünce üreten, beyin jimnastiği yapan kardeşiniz ve arkadaşlarınızız.
Çok çalışacağız 
Burada ben belediye başkan adayı olarak karşınızdayken, 87 arkadaşımız da Belediye meclisi üyeliği için aday adayı konumunda. Onlar da benim gibi Milas için kafa yoran kardeşlerimiz, arkadaşlarımız. Bizlere bu görev verildiğinde, Milas’a hak ettiği değeri vereceğiz; Milas layık olduğu değeri bulacaktır. Buna kararlıyız. Sahip olduğu değerleri doğrultusunda Milas’ın gelişim için kaybettiği zamanı, çok çalışarak, ekip çalışmasına önem vererek en kısa sürede telafi etmeye çalışacağız. Halkımızla birlikte elele vererek az zamanda çok işler yapacağımıza inanıyorum. O güç, enerji, inanç ve kararlılık bizde var! 
Spora ve spor kulüplerimize destek vereceğiz
Bu görev bize nasip olduğunda, spor kulüplerimize destek olacağız, Dörtyol spor, Bafa Zeytin spor, Güllük Hermiyas spor, Kıyıkışlacık İasos spor vd. mahalle spor takımlarımıza sahip çıkacağız, onları destekleyeceğiz. Spor her zaman toplumda, sağlıklı bireyler yetiştirir, gençlerimizi kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan uzaklaştırır. Amacımız spor aracılığıyla, gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişmelerini ve topluma uyum sağlamalarını desteklemek, onları motive etmektir. Bu nedenle spora çok önem veriyoruz. Dörtyol spor için çalışan kardeşlerimizi ve Dörtyol spora destek veren sizleri kutluyor ve alkışlıyorum.”
Belediye Meclisi aday adayları kendilerini tanıttı
Evran’ın konuşmasından sonra toplantıda hazır bulunan Belediye Meclisi aday adayları kısa kısa kendilerini tanıttı. Toplantının sonunda Başkan aday adayı Evran, Dörtyol toplantısını başarılı bir şekilde organize eden Av. Nail Salkım’a teşekkür ederek, söz verdi. Salkım, değişim anlayışı doğrultusunda yeni kadroların işbaşına gelmesini belirterek, tüm aday adaylarına başarılar diledi. 

AdminAdmin