SİYASET
Giriş Tarihi : 22-11-2023 10:01   Güncelleme : 22-11-2023 11:36

BAŞKAN AKDENİZLİ TEKRAR ADAY MI?

BAŞKAN AKDENİZLİ TEKRAR ADAY MI?

AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan seçim takvimine göre, belediye başkan aday adaylıkları için müracaat tarihi bugün son gün. Başkanlık için aday adaylıkları hızla açıklanırken, Seydikemer’li vatandaşlar, başkan Akdenizli cephesinden  aday olup olmayacağı yönünde bir   açıklama gelmemesi yönünde tedirginlik yaşıyor. 
Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, belediye başkanlığına tekrar aday olmak için aday adaylığını açıklamak zorunda değil.
Aday olmak istedikleri takdirde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yapmaları yeterli olacak. 
Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek. Yerel seçimler yaklaştıkça Seydikemer’de belediye başkanlığına aday gösterilmek isteyenler aday adaylıklarını açıklıyor. Bu durumda mevcut belediye başkanlarının sessizliği dikkat çekiyor. Yaptığımız araştırmalara göre Seydikemer Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, belediye başkanlığına tekrar aday olmak için aday adaylığını açıklamak zorunda değil. Aday olmak istedikleri takdirde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuru yapmaları yeterli olacak. 
Görevlerinden İstifa Etmek Zorunda Değiller 
2972 sayılı kanunun 17. maddesine göre milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarların mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmeleri veya aday gösterilebilmeleri için görevlerinden istifa etmek zorunda olmadıkları belirtildi.

AdminAdmin