ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 27-01-2024 10:46

Bilişim Dolandırıcıları Yakalandı

Bilişim Dolandırıcıları Yakalandı

 

 

10 İlde “SİBERGÖZ-19” Operasyonları Kapsamında 33 Şüpheli Yakalandı

 

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya; 10 İlde Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlarını işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen “SİBERGÖZ-19” Operasyonları Kapsamında 33 şüpheli yakalandığını açıkladı.

Sanal Ortamda Halkımızı Dolandırmaya Çalışanlar ! Sibergöz üzerinizde. Jandarmamız, Polisimiz Ensenizde. Sizlere Göz Açtırmayacağız! ifadelerinde bulunan Bakanımız Sn. Yerlikaya sosyal medya hesabından ayrıca şu ifadelere de yer verdi;

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde;
Antalya, Muğla, Diyarbakır, Adana, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin, Batman ve Bursa’da düzenlenen “Sibergöz-19” operasyonlarda;

  •  Antalya merkezli Adana, Gaziantep ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 4 şüpheli,
  •  Muğla merkezli İstanbul ve İzmir olmak üzere operasyon sonucunda, 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli,
  •  Diyarbakır merkezli Mersin, Batman, İstanbul ve Bursa olmak üzere 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli,
  •  İstanbul merkezli İstanbul ve Hatay olmak üzere 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı.

İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda;  kripto para ve ürün alım-satım komisyonlarıyla birlikte şüphelilere ait 63 MİLYON TL banka hesap hareketliliği ve bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL’nin başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi.

  • Antalya İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, sahte siteler üzerinden Antalya ili Kemer ilçesindeki “Ürün Alım-Satımı ve Komisyonu” adı altında para talep ederek toplamda 480 bin TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.
  • Muğla İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucu, 3 farklı sahte sigorta sitesi üzerinden araç sigortası ve kasko yapmak suretiyle vatandaşlarımızın mağdur edildiği tespit edildi.
  • Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Facebook Marketplace üzerinden “Klima satışı” vaadiyle vatandaşlarımızdan 1 milyon 200 bin TL haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:

  • 5 adet kripto para soğuk cüzdan hesabı,
  • 29 adet telefon,
  • 7 adet bilgisayar,
  • 13 adet banka/kredi kartı ve
  • 2 adet tabancaya el konuldu.

Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle SİBER SUÇLARLA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK! ”

1️⃣0️⃣ İlde Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlarını işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen “SİBERGÖZ-19” Operasyonları Kapsamında 3️⃣3️⃣ şüpheli yakalandı.

Sanal Ortamda Halkımızı Dolandırmaya Çalışanlar❗️Sibergöz üzerinizde. Jandarmamız,… pic.twitter.com/MMqpSJeYey

AdminAdmin