GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2023 22:02

Bu kadarına da pes doğrusu…

Bu kadarına da pes doğrusu…


İki il arasında tam 10 kat ücret farkı var!

Muğla Büyükşehir Belediyesince hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından il genelinde tekrar uygulamaya konulan parkomatlara tepkiler sürerken, Muğla ile diğer illerde istenen park ücretleri arasındaki uçurum ise vatandaşları isyan ettirdi.
Komşu bir ilde aracınızı 30 dakika park ettiğinizde alınan ücret ile Muğla’da aynı süre için alınan ücret arasında tam 10 kat fark olduğu ortaya çıktı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 24.06.2020 tarihli ve 2020/5-194 sayılı kararı ile onaylanmış olan il geneli yol üstü araç park yeri uygulaması yürürlüğe girmişti.
Büyük tepki çeken uygulama kapsamında üst üste yapılan park ücreti zamları da vatandaşları adeta canından bezdirdi.
Son dönemde park ücretlerinin diğer illerde uygulanan ücretler ile arasında uçurum olduğunun gündeme gelmesi ise araç sahiplerini isyan ettirdi.
Komşu ilimiz Denizli ve Muğla’da uygulanan parkomat ücretlerini sizler için karşılaştırdık. 
Ortaya çıkan tabloyu siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz…
MUĞLA’DA ÜCRET TARİFESİ NE KADAR?
İlk olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME) tekrar uygulamaya konulan ve SENTPARK’ın işlettiği parkomat ücretlerine bir göz atalım; 
0-15 dakikası ücretsiz olan sisteme göre; 15-30 dakika 20, 30-60 dakika 25, 60-120 dakika ücreti de 35 lira. Ayrıca 2 saatten sonra her saat başına alınan ilave ödeme ise 15 lira. 
PEKİ DENİZLİ’DE DURUM NE?
Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen parkomat ücret tarifesi ise şöyle: 
0-15 dakikası ücretsiz olan sisteme göre; 15-30 dakika sadece 2, 30-60 dakika 4, 60-120 dakika ise 8 lira. 2 saatten sonra her saat başına ise yalnızca 5 lira ücret alınıyor.
Bu karşılaştırmaya göre Muğla ile Denizli arasındaki parkomat ücretlerinde ortaya çıkan fiyat uçurumu bariz şekilde görebiliyoruz. 
Bu kadar farkın olmasını sizce neden kaynaklanıyor olabilir? 
Muğla’nın turizm başkenti olarak lanse edilmesi mi?
Yani “Madem turistik bir yerde yaşıyorsunuz, bununda bir bedeli olmalı” demenin başka bir yolu mu acaba? 
Bunu, Muğla’da parkomat ücretlerini belirleyen ve buna onay veren yetkililere sormak lazım…

AdminAdmin