GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-08-2023 20:36

BİREYSEL SULAMA PROJELERİNE YAKLAŞIK 2 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

BİREYSEL SULAMA PROJELERİNE YAKLAŞIK 2 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

BİREYSEL SULAMA PROJELERİNE YAKLAŞIK 2 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 20 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 18. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında, Muğla’da 25 proje için hibe sözleşmesi imzalandı. 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne 1 Ocak-17 Mart 2023 tarihleri arasında yapılan 27 adet başvurudan 25’ine yüzde 50 hibe desteği verilmesine ilişkin protokolün imza törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Damızlık Sığır Yetiştirciler Birliği Başkanı Süleyman Gül ile Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere Ziraat Odaları Başkanları ve üreticiler katıldı. 

 


İki başvurunun geri çekildiğini ve 25 üreticinin bireysel sulama desteği için başvurusunun işleme alındığını belirten İl Müdürü Barış Saylak, bu kapsamda tarla içi sulama sistemi, güneş enerjisi sistemi ve güneş enerjili sulama sistemi projeleri için üreticilere hibe desteği verileceğini açıkladı. 

İl Müdürü Saylak, toplam 466 dekarlık tarımsal üretim sulama alanında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilecek destek miktarının 1 milyon 909 bin 966 TL olduğunu sözlerine ekledi.

AdminAdmin