DALAMAN
Giriş Tarihi : 08-03-2024 11:46

DEVA PARTİLİ BAYKAN; AK PARTİ VE MUĞLA BÜYÜKŞEHİR DALAMAN’LI TARIM VE HAYVANCILARI KADERİNE TERK ETMİŞ DURUMDA

DEVA PARTİLİ BAYKAN; AK PARTİ VE MUĞLA BÜYÜKŞEHİR DALAMAN’LI TARIM VE HAYVANCILARI KADERİNE TERK ETMİŞ DURUMDA

 

 

DEVA Partisi Dalaman Belediye Başkan Adayı Bilal Baykan Dalaman’da Tarım ve Hayvancılık yapanlar kaderine terk edilmiş durumda. Bunlar İktidar ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi el birliği ile üreticiyi bitirmek için uğraşıyor. Dalaman bunları görüyor, Gelin size bunları nasıl çözeceğimizi anlatayım dedi

Baykan Açıklamasına devam etti.;

Gördüklerim karşısında içim acıyor, yöneticiler nasıl rahat uyuyor

Dalaman’ı gezerken ağaçlardaki narenciyeyi görünce içim acıyor, İktidarın ve Büyükşehir’in tüm imkanlarına rağmen üreticimizin bu halde olması içimi acıtıyor. Devamlı süt aldığım köylü teyzemin yem parasını karşılayamayacağı için süt ineğini kesmeyi düşünmesi içimi acıtıyor. Gübre parası olmadığı için tarlasına gübre atamayan çiftçiyi görünce için acıyor.

 

Çözümü Basit Olan sorunları Çözmekten Acizler

Dalaman gözükse de 50.000 ama aslen 80 kişiye ulaşmış bir ilçemiz, Bundan dolayı tüketim kapasitesi yüksek, yapacağımız satış kanalları ve etkinlikler ile Dalaman’da üretilen tüm ürünleri, İlk olarak Dalaman’da yaşayan vatandaşlarımız ile uygun fiyatla buluşturacağız. Antalya yolu üzeri geçiş yapan araçlara ulaşmak için tanzim satış yeri, Göcek ve Dalaman Koylarına gelen binlerce yat misafirlere ulaşmak için satış tekneleri oluşturacağız, Mobil satış karavanları ile Dalaman ve çevre ilçelerde gezici satış uygulayacağız ve E-ticaret ile ürün satışlarımızı destekleyeceğiz. Böylece satış garantisi vererek bu sorunu kökünden çözeceğiz.

Dalaman DEVA Belediyeciliğinde Tarım ve Hayvancılık için  yapacağımız hizmetler konu başlıkları;

 

 

1.            Halk ve özellikle kadın kooperatifleri modelleriyle üretim/ yetiştirme/ işletme/ pazarlama/ izleme entegre hayvansal ürün (besicilik, damızlık, süt ve süt ürünleri, arıcılık, kümes hayvancılığı, balıkçılık vb. ) tesislerinin kurulması için girişimlerde bulunacağız.

2.            Yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerini ve patent haklarını alarak markalar kurmak ve pazar oluşturmak için çeşitli teşvik ve danışmanlık hizmetleri sağlamak konusunda aktif olarak çalışacağız.

3.            Dikey tarımı yaygınlaştırmak ve geliştirmek için fiziki altyapı desteğini sağlayacağız. Akıllı tarım uygulamalarıyla kurulan ve kadınlara istihdam sağlayan akıllı tarım çiftliği kurarak bölgemizde ki girişimcilerimize örnek olacağız. Burada kendilerini geliştirmelerini bilgi ve görsel düzeylerini artırmalarını sağlayacağız.

4.       TİGEM’i Dalaman Tarım ve Hayvancılık yapan Dalamanlı üreticimize faydalı hale getireceğiz. Ankara’dan bindirme ihalelere karşı  Dalaman öncelikli kooperatiflerle ihalelere gireceğiz.

TİGEM’de Tarım Lisesi ve Ziraat Yüksek Okulu kuracağız.

5. Satış kanalları yaratarak satın alma garantili, Tohum, Gübre ve mazot destekli üretim yaptıracağız. Bu ürünleri Tanzim satış alanları, mobil satış araçlarımız, Koylarda Yüzen Market  ile vatandaşlarımıza uygun fiyat ile buluşturacağız.

6. Dalaman’da ekili olmayan tarla ve boş arazi bırakmayacağız. Belediyenin elindeki ve özel boş yerleri değerlendireceğiz, doğa gönüllü gurupları kurarak toprağı, üretimi sevdirmek için etkinlikler düzenleyeceğiz.

7. Dalaman’ın tüm sokak ve caddelerini çeşitli meyve ağaçlarıyla donatacağız. Her inşaat ruhsatı almak isteyen sektör temsilcilerinden meyve fidanı hibesi alacağız. Daha yeşil, sokaklarda çocukların ağaçlardan meyve koparabildiği bir Dalaman olacak.

AdminAdmin