KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-07-2023 17:15

Ata Ağacı Kültür Rotasında Turizme Kazandırılacak

Ata Ağacı Kültür Rotasında Turizme Kazandırılacak

Ata Ağacı Kültür Rotasında Turizme Kazandırılacak

Milas yöresindeki binlerce yıllık zeytin ağaçları, Avrupa Konseyinin Zeytin Ağacı Kültür Rotasında turizme kazandırılıyor. 

Başta Milas'ın Kazıklı mahallesindeki 3 bin 200 yaşındaki "Ata Ağaç" olmak üzere binlerce yaştaki zeytin ağaçlarının oluşturduğu turizm rotası, Avrupa Konseyi Kültür Rotaları - Zeytin Ağacı Rotası programına kabul edildi. Ulu Zeytin Ağaçları Derneği ise Muğla'da faaliyet göstermek üzere "destekleyici üye" statüsünde programda yer almayı başardı.

Milas'ın Kazıklı mahallesinde içinde 3 bin 200 yaşında olduğu saptanan ve "Ata Ağaç" olarak adı verilen zeytin ağacının da olduğu zeytinliği satın alan Hatice Aktürk ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Aktürk, yöredeki Ata Ağaç gibi çok yaşlı zeytin ağaçlarının korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması için girişim başlattılar. Öncelikle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile pek çok kez görüş alışverişinde bulunan Hatice Aktürk ve Prof. Dr. Selçuk Aktürk bu amaçla "Ulu Zeytin Ağaçları Derneği"ni kurdular.

Ulu Zeytin Ağaçları Derneği Başkanı Prof. Dr. Selçuk Aktürk, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek aralarında 3 bin 200 yaşındaki Ata Ağacın da olduğu Milas yöresindeki bin yaşın üstündeki zeytin ağaçlarının Avrupa Konseyi Zeytin Ağacı Kültür Rotasına alındığını müjdeledi.

AdminAdmin