GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-11-2023 15:27

Kalorifer ve Soba Yakım Saatleri Belirlendi

Kalorifer ve Soba Yakım Saatleri Belirlendi

Milas İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereğince; sabah 06.00 – 10.00, akşam ise 16.00-22.00 saatleri arasında soba, kalorifer yakımı yapılabilecek. Belirlenen saatler dışında yakım yapanlara ve standart dışı yakıt kullananlara cezai işlem uygulanacak.


Milas İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Milas’ta kalorifer ve soba yakım saatlerini belirledi. Karara göre; vatandaşlar sabah 06.00 – 10.00 ve akşam 16.00-22.00  saatleri arasında kalorifer, soba yakımı gerçekleştirebilecek.
Yakım saatlerinin dışında yakım yapanlara cezai işlem uygulanacak.
STANDART DIŞI YAKIT KULLANANLARA CEZA!
Belirlenen standartları dışında, yağı fabrikalarda işlenmemiş pirina ve yakma kalitesi açısından 4800 kalorinin altındaki kömür kullananlara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milas İlçe  Sağlık Müdürlüğü ekiplerince idari para cezası uygulanacak.
HAVA KALİTESİ İKİ NOKTADA ÖLÇÜLÜYOR
Milas’ta Merkez Ortaokulu bahçesinde ve Ören  Mahallesi’nde  belediye binası yanında konuşlu  olan Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu, ilçedeki hava kalitesinin ölçümünü gerçekleştiriyor.
Hava kalitesi verileri de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın https://www.havaizleme.gov.tr/ adresinden izlenebiliyor.
SOLUNUM YOLU RAHATSIZLIĞI OLANLARA UYARI!
Uzmanlar; Milas’ın rüzgar sirkülasyonuna  çok kapalı çanak yapısı bakımından, katı yakıt kullanımının yaygın olmasından ve trafikteki araç sayısı bakımından da hava kirliliğinin yoğun yaşandığı yerlerden olan Milas’ta, vatandaşları uyardı.
Özellikle KOAH gibi solunum yolu rahatsızlığı bulunan, kalp damar hastalığı olan vatandaşları uyaran uzmanlar, bu tip rahatsızlığı bulunanların askıda katı madde oranın yüksek olduğu kalorifer ve soba yakım saatlerinde dışarı çıkmamalarını, çıkmak zorunda kaldıkların ise mutlaka maske kullanmalarını önerdi.

AdminAdmin