MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-10-2022 19:27

Şube Başkanı Özdemir, Beyaz Baston Günü’nü kutladı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Şube Başkanı Özdemir, Beyaz Baston Günü’nü kutladı

 

 

 

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Özdemir, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

 

Şube Başkanı Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Sen ne kadar da sadık bir yoldaşsın. Var olduğundan beri; sana ihtiyacı olan kimseyi, o seni terk etmeden yarı yolda bırakmadın. Şeklin değişti, rengin değişti ama hiçbir zaman görevin değişmedi. Yüz yıllardır, sürüne sürüne yarenlik ettin tüm körlere. Özgürleştirdin, bireyleştirdin, saygın hale getirdin sana sarılanları. Sayende, Güvenle adım attık geleceğe. Önümüzü, yarınımızı senle görebildik. Hiç ihanet etmedin ve hiç kandırmadın sana inananları. Bunca zamandır, özgürlüğe taşıdın bizleri ama hiç yorulmadın.

 

Her ne kadar, önemin tartışılamaz olsa da saygısızlığa en çok sen uğradın. Varlığına bir türlü alışamadı birileri. Sen engelleri aştıkça; yenileri ve daha büyükleri çıkarıldı karşına. Sen bizi kandırmadın ama birileri seni hep kandırdı. Kaderimiz aynı oldu ne de olsa yoldaştık. Beraber sakat kaldık hatta öldük ama başka vücutlarda yeniden var olmaya hep devam ettik. Ne vaz geçtik ne de geri çekildik, sesimizi hep yükselttik bizi susturmaya çalışanlara inat. Ne söylediklerimizi unuttuk ne de yaşadıklarımızı.

 

Kimse sanmasın ki bundan sonra sineceğiz, Hakkımız olanı istemeyeceğiz. Daha çok işimiz var Beyaz Baston seninle… Öncelikle evlerinden çıkamayan dostlarımızla buluşturacağız seni; yani özgürlüğü, yani bağımsızlığı buluşturacağız dostlarımızla. Sonra güvenle yürümenin, en temel insan hakkı olduğunu haykıracağız herkese. İhmal yüzünden Yollarda yaralanmak, ölmek istemediğimizi; bunun için sonuna kadar mücadele edeceğimizi söyleyeceğiz susmaksızın. Eğitimin, istihdamın onurlu bir yaşamın, herkesin hakkı olduğunu anlatacağız yılmaksızın.

 

Dedim ya, daha çok işimiz var seninle. Bilirim sen yorulmazsın. Sana sözümüz olsun biz de yorulmayacağız ve bir ömür seni gururla taşıyacağız varlığın için teşekkürler Beyaz Baston. Günümüz kutlu ve mücadelemize ilham olsun.”

AdminAdmin