AW-11362371499

Ömer Çelik'ten Erken Seçim ve Sinan Ateş Açıklaması

ANKARA - 03-01-2023 20:10 2546 kez okundu.

Ömer Çelik'ten Erken Seçim ve Sinan Ateş Açıklaması

Ömer Çelik'ten Erken Seçim ve Sinan Ateş Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, erken seçim sorusuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bizim irademiz seçimin zamanında yapılması yönünde. Bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii ki bir erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi olmayacak.” dedi. Çelik, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi hakkında ise "Emniyet işinin başındadır, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. "Erken seçim" konusuna ilişkin, "Bununla ilgili kesin bir karar yoktur, olunca sizinle paylaşacağım" yanıtını veren Çelik, şunları söyledi:

 

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Seçim takvimi ile gündem 18 Haziran'da yapılması yönünde. 18 Haziran'da çıkabilecek sorunlar, vatandaşlarımızın seyahatte olabilmesi nedeniyle bir değerlendirme yapılıyor. Bu tabii erken seçim anlamına gelecek bir değerlendirme değil. Tarihin az geriye çekilmesi için değerlendirme yapılıyor. Kesin bir karar olduğu zaman sizinle paylaşacağım.

 

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Ailesine başsağlığı diliyoruz. Burada bu menfur olay gerçekleştikten sonra yapılan yorumların bir çoğunu gördük. Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Sonuç olarak emniyet güçleri, bu konunun bütün boyutlarını açığa çıkartacaktır. Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Adliye işinin başında, olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır.

 

ŞAM'LA 11 YIL SONRA ÜST DÜZEY TEMAS

Suriye konusunda, Suriye'de iç savaş başlamadan evvel Türkiye Suriye halkının faydasına olacak şekilde Suriye'nin açılması, dünya ile entegre olması için çok kuvvetli bir tavır ortaya koydu. Biz bunları yaparken dünyanın önemli devletleri Suriye'ye 'haydut devlet' muamalesi yapıyor ama biz Suriye halkının faydasına olacak şekilde bunu sürdürdük. Ama daha sonra ortaya çıkan katliamlar bu ilişkilerin kopmasına neden oldu. Türkiye en başından beri Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olmuştur.

(Millet Haber Ajansı)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan

Erdoğan "Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı"nda Konuştu

31-01-2024 - ANKARA

Mehmetçik zorlu kış şartlarında görevde

Mehmetçik zorlu kış şartlarında görevde

27-01-2024 - ANKARA