AW-11362371499

“MEHMET DEMİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI…”

FETHİYE - 19-12-2022 16:36 3627 kez okundu.

“MEHMET DEMİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI…”

“MEHMET DEMİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI…”
Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in milletvekilliği aday adaylığı açıklama toplantısı yoğun katılım ile gerçekleşti. Parti merkezinde düzenlenen milletvekilliği aday adaylığı toplantısına; CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye Belediye meclis üyesi Gözde Gürsoy Hoşafçı, CHP Muğla il başkan yardımcısı Ramazan Pehlivan, CHP Muğla ilçe başkanları, İYİ Parti Muğla İl Başkan yardımcısı Yunus Önder, Demokrat parti Muğla il başkanı Erdal Eroğlu, Demokrat Parti Fethiye ilçe başkanı Osman Kandönmez, Gelecek partisi Muğla İl başkanı Selahattin Kayaman, Deva partisi Fethiye ilçe başkanı Saniye Parça Kulaç, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, TSD Fethiye şube başkanı Aydoğan Arslanca, Fethiye Muharip Gaziler ve şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, Fethiye’nin tanınmış eski siyasetçilerinden iş adamı Mustafa Akgün ile  Mustafa Toklu, CHP Fethiye ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Fethiye Kadın Kolları başkanı Gülümser Oymak, CHP Fethiye Gençlik Kolları başkanı Oğuzhan Çoban, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar ve partililer katıldı. Yoğun katılımın olduğu milletvekilliği aday adaylığı etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Programda milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ilçe başkanı Mehmet Demir, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay birer konuşma yaptılar.
“EKİP OLARAK MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”
Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Mehmet Demir konuşmasında “34 yıldır bu partinin aktif bir üyesiyim.  18 yaşımdaydım. Hatırladığım kadarıyla 1989 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne gitmiştim. Yanımda Yücel Börekçi adında bir arkadaşım daha vardı. Birimiz 18, diğerimiz 19 yaşındaydı. Biz oraya gittiğimizde ilk eleştirdiğimiz kişi İlçe Başkanımız olmuştu. 89 yılında Yücel Börekçi ile beraber Mustafa Başkanımızdan söz istedik. Mustafa Başkanımız o zaman “sizler çalışacaksınız, gençleştireceksiniz, bizi sandalyeye oturtacaksınız” demişti. Bugün bakıyorum; partimizde o kadar çok genç var ki, gurur duyuyorum. Bugün onun dediklerini biz yerine getirdik, İlçe Başkanı olduk. Şu anda da milletvekili aday adayıyız. Biz örnek alıyoruz, örnek aldığımızı da uyguluyoruz. Hiçbir zaman hiçbir arkadaşıma kırılmadım. Kızdım, gönül koydum ama Cumhuriyet Halk Partisi’nden hiç kimseyi ötekileştirmedim. İlk defa Cumhuriyet Halk Partisi 25 yıl sonra Alim Karaca başkanım ile belediyeyi aldık. Ekip olarak müthiş bir çalışma örneği gösterdik. Ben sokaklarımızın her birisini biliyorum, diğer adaylar da öğrensin sonra aday olsun. Her bir delegemin, üyemin evinin açık adresini biliyorum. Onların da bilmesini istiyorum. Başarı öyle geliyor.  Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanın, güvenin. Biz inanıyoruz, güveniyoruz. Muğla’da en az 5 milletvekili çıkartacağız. Bunun sebebi de Fethiye, Bodrum, Marmaris, Milas, Datça, Menteşe korkunç çalışıyor. Çalışmanın örneği. Fethiye’ de 2 kişiden birisi CHP’li şu an. İnşallah inanıyoruz, güveniyoruz. Yukarda ki büyüklerimizle istişare yapıyoruz. Onlar da bize bir güvence verdi. Adaylığımız söz konusu oldu. Bundan sonra Mehmet Demir Fethiye İlçe Başkanı değil, CHP’nin milletvekili aday adayıdır. CHP dev bir çınar var, altında bizler varız. Biz bir mevkiye gelmek için buralara gelmedik. Bizi bu mevkiye getirmeyebilirlerdi de; kırılmayacağız, darılmayacağız, üzülmeyeceğiz. Bizim tek bir ortak yerimiz var, Cumhuriyet Halk Partisi. Kimsenin CHP’ye küsme lüksü yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün kurduğu bir partidir. İlkelerimiz doğrultusunda CHP bizim olmazsa olmazımız. Atatürk olmazsa olmazımız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
“FETHİYE’DE 2 KİŞİDEN BİRİSİ CUMHURİYET HALK PARTİLİ”
Mehmet Demir’in konuşmasından sonra Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir konuşma yaparak, Mehmet Demir’e başarılar diledi. Başkan Alim Karaca konuşmasında “Gerçekten bugün çok kalabalığız. 2019 yılında aynı bu şekilde ben de adaylığımı açıkladığım zaman partimiz üçüncü kattaydı. Caddelere taşmıştık. İnşallah bugün olan kalabalık da önümüzdeki süreç içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını, Millet İttifakı’nın iktidarını taçlandırır diye düşünüyorum.  Ben sizlerin huzurunda 6 partimizin değerli yöneticilerine, genel başkanlarına bu zor süreçlerde vermiş oldukları mücadelelerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Perşembe günü biliyorsunuz çok üzücü bir olay yaşadık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir sözünden dolayı yasaklı olması, 2 yıl 7 ay 15 gün gibi büyük bir cezaya çarptırılması; adalete ne kadar susadığımızı, ülkemizde adaletin ne kadar zarar gördüğünü, hukukun ne kadar zarar gördüğünü gösteriyor bizlere. 4 yıldır Fethiye’ de belediye başkanlığı yapıyorum, görmediğim şey kalmadı. İnanın ki arkadaşlar, çok zor bir süreçten geçiyoruz. Birbirimizi kıracak küçücük söze tahammülümüz yok. Lütfen birbirimizi kırmayalım dilimize dikkat edelim. İktidar gibi bizim de yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında gerçekten çok uzman insanlarla çalışıyoruz. Şu an Fethiye’de CHP çok iyi bir konumda. Biraz önce İlçe Başkanımızın da söylediği gibi, 2 kişiden birisi Cumhuriyet Halk Partili burada. Biz 7nci anketimizi tamamladık. Ve gerçekten her sokakta, 41 mahallede ve evlerde anketler yaptırıyoruz.  Önemli olan sadece CHP’nin 1’inci parti olması değil. 6 ittifakın ortağıyla birlikte yapılacak olan seçimi mutlaka başarıyla sonuçlandırmalıyız. Buna da kesinlikle inanıyorum” dedi.
“BU ÜLKEYE BURAYA KOLAY GELMEDİ”
Mehmet Demir’in kutsal bir yola çıktığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’da konuşmasında “Mevcut iktidarın ülkeye verdiği zararı hepiniz biliyorsunuz. Turizmci biliyor, ziraatla uğraşan tarımcılar biliyor, emeklimiz biliyor, gençlerimiz biliyor. Bunu damarımıza kadar hissediyoruz. Geçinmekte zorlanıyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorlanıyoruz. Faturalarımızı, kiramızı, Bağ-Kur’umuzu, sigortamızı ödeyemiyoruz. Tarım yapacağız; ilaç, gübre alamıyoruz. Turizmciler büyük sıkıntı içerisinde. İşte bu sıkıntının tek sebebi var o da mevcut saray düzeni, AKP iktidarı ve maalesef peşine takılan Milliyetçi Hareket Partisi. Bu ülke güzellikleri hak ediyor. Bu ülkeye buraya kolay gelmedi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları büyük bir savaş verdiler. Büyük bedeller ödendi” şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra partilikler tarafından tebrik edilen Mehmet Demir; yolumuz ülkemize, Muğla’mıza ve Fethiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fethiye Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi Hasta Kabulüne başladı

Fethiye Devlet Hastanesinde Anjiyo Ünitesi Hasta Kabulüne başladı

24-03-2024 - FETHİYE

FETHİYESPOR 91 YAŞINDA !

FETHİYESPOR 91 YAŞINDA !

23-03-2024 - FETHİYE