AW-11362371499

EYT teklifi Meclis'te

EKONOMİ - 30-01-2023 15:28 5074 kez okundu.

EYT teklifi Meclis'te

EYT teklifi Meclis'te

 

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifi, Meclis Başkanlığına sunuldu. Bu hafta komisyonda görüşülecek teklifin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'na gelmesi öngörülüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin kanun teklifinin detaylarını açıkladı.

 

Akbaşoğlu, açıklamasında şunları kaydetti;

 

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasal düzenlemesini yapacağız dedik. Bunu 2021 yılında 2022 bütçesi görüşülürken bunları ifade etmiştik. İşte bugün şu anda EYT ile ilgili kanun teklifimizi AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak arkadaşlarımız TBMM Başkanlığı'na sunuyorlar hayırlı olsun.

 

Bu kanunla ilgili detaylı açıklamalarda bulunacağım. Şunu ifade etmek isterim ki, bütün sosyal güvenlik sistemlerinde üç şart aranır. Bir tanesi sigortalılık süresi, ikincisi prim ödeme gün sayısı, üçüncüsü de yaş şartı. Bu çerçevede özellikle kamuoyunda EYT, emeklilikte yaşa takılanlar adı altında oluşan platformlar, dernekler, çeşitli yapıların bu konudaki talepleri söz konusu oldu. Özellikle bizim bu açıklamalarımızı ortaya koymakla beraber EYT platformları, çeşitli dernekler 2022 yılı içerisinde farklı zaman süreçlerinde hem AK Parti hem Milliyetçi Hareket Partisi'ni ziyaret etmek suretiyle bu konuda taleplerini dile getirdiler ve prim süresini doldurmak ve sigortalılık süresini doldurmakla beraber yaşa takılan bir çok insanın talebini bizlere ilettiler. Bu konuda yaş şartının ortadan kaldırılması talebi söz konusu oldu. (Millet Haber Ajansı)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Emeklilere verilecek promosyon için başvurular rekor seviyede

Emeklilere verilecek promosyon için başvurular rekor seviyede

27-03-2024 - EKONOMİ

Emeklilerin ‘banka promosyon’ başvuru tarihi belli oldu

Emeklilerin ‘banka promosyon’ başvuru tarihi belli oldu

25-03-2024 - EKONOMİ