AW-11362371499

BAŞKAN OTGÖZ; “İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN YOL HARİTASIDIR”

SEYDİKEMER - 10-03-2023 14:58 1444 kez okundu.

BAŞKAN OTGÖZ; “İSTİKLAL MARŞI MİLLETİMİZİN YOL HARİTASIDIR”

 

BAŞKAN OTGÖZ İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 102. YILINI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının nişanesi İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. Yılını kutlayarak, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Otgöz; “Tarihten silinmek istenen bir milletin küllerinden yeniden nasıl doğduğununaçık bir nişanesi olan İstiklal Marşı’mız 12 Mart 1921 yılında Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. Bağımsızlığa olan tutkusuyla tarih boyunca özgür yaşamış, hiçbir milletin, devletin esaretini kabul etmemiş Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda da İstiklale olan inancını kaybetmemiştir. Dünyada mazlum milletlere örnek olacak bir bağımsızlık mücadelesi başlatan aziz milletimizin o günkü hislerini, düşüncelerini en iyi şekilde anlatan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, tek dişi kalmış batı medeniyetine ve sömürgecilik düzenine karşı bir başkaldırı ve meydan okumadır. Bundan 102 yıl önce Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ayakta alkışlanan ve dönemin milletvekillerini derinden etkileyen İstiklal Marşı, bugün hala aynı tesirle yüce milletimizin kalbindeki vatan sevgisini alevlendiriyor. Hiç şüphe yok ki İstiklal Marşı’mız Mehmet Akif Ersoy’un bu millete en büyük hizmetlerinden birisidir. Millet olarak tarihimizle gurur duyduğumuz kadar, İstiklal Marşımızla da gurur duyuyoruz. Öyle ki dünya üzerinde İstiklal Marşı gibi şiiriyeti yüksek bir marş daha yoktur. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” temennisinde bulunurken, Milli Marşımızın tarihi bir değer olduğuna da vurgu yapmıştır. İstiklal Marşı; on kıta kırk bir dizede, atalarımızın bugünlerimiz için verdiği mücadeleyi anlatan; Milletimize ışık tutan bir rehber ve yol haritasıdır.Tarihin her döneminde türlü sıkıntılara göğüs geren aziz milletimiz, son dönemde de deprem felaketlerine maruz kalmıştır. Bir asır önce küllerinden doğarak bağımsızlığını kazanan necip Türk milleti, son günlerde yaşanan deprem felaketinin de birlik, beraberlik ve dayanışmayla üstesinden gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere her zaman güç veren İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN MİLLETVEKİLİ OTGÖZ’E SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

26-03-2024 - SEYDİKEMER

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

BAŞKAN AKDENİZLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDE BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

22-03-2024 - SEYDİKEMER