MİLAS
Giriş Tarihi : 22-10-2023 15:16

Türkiye'nin En Donanımlı Cem Evi Milasta

Türkiye'nin En Donanımlı Cem Evi Milasta


Milas Belediyesi, Hacıapti Mahallesi’nde yer alan Milas Kültür Evi’nin (Cemevi) tamamlandığını duyurdu. Türkiye’nin en donanımlı cemevlerinden birisi olan yapı, Milas’ın kültürel ve toplumsal yaşamına katkı sağlayacak.
29 Kasım 2022’de Ege Teknik İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Limited Şirketi ile imzalanan sözleşmeyle KDV dahil 12 milyon 661 bin 400 TL maliyetle hayata geçirilen proje, 20 Ocak’ta atılan temeliyle Milas Cem Evi açılış tarihi ve akibeti merak ediliyordu.
Açılışta paylaşılan Projenin teknik ayrıntılarına göre; Toplam inşaat alanının 1268,34 metrekare olduğu Kültür Evi; derslik, kütüphane, endüstriyel mutfak, soğuk hava deposu, gasilhane, kurban kesim ve fuaye alanı ile personel konaklama odalarından oluşuyor.
21 Eylül 2023’te geçici kabulü yapılan Cemevi binasının yapımı tamamlandı. Binanın etrafında ise 1000 m2’lik parke yol kaplama çalışması da bitirilerek, ziyaretçilere konforlu bir alan sunuldu.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Türkiye’nin en donanımlı cemevlerinden birisi artık Milas’ta. Bu projeyi hayata geçirirken, hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verecek, hem de kentimizin kültürel değerlerine katkı sağlayacak bir mekan oluşturmayı hedefledik. Bugün bu hedefi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

AdminAdmin