SİYASET
Giriş Tarihi : 22-01-2024 14:42

“Fethiye’nin Sorunlarını Biliyorum ve Çözüme Kavuşturacağım”

“Fethiye’nin Sorunlarını Biliyorum ve Çözüme Kavuşturacağım”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Fethiye’de ilk olarak AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti. 
 AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz, AK Parti MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Arif Bozyel’in katıldığı ziyarette konuşan AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, “Fethiye’ye 20 yıldır yapılmamış hizmetleri 5 yılda kazandıracağım” dedi. 
Göreve geldiği ilk andan sonra hizmet için kendini adayacağını söyleyen AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın, “Fethiye-Kalkan yolu yıllardır Fethiyelilerin problemi. 51 km uzunluğundaki Fethiye-Kalkan yoluna hemen seçimlerden sonra başlanacak zaten bu projenin hazırlığı yapılarak, 2024 yatırım programına konulmuş ve ödeneği de tahsis edilmiştir. Bu sorunu hızlı bir şekilde bitirilerek önemli bir sorunu çözüme kavuşturacağız. Seydikemer-Söğüt yolu için de projelerimiz hazır. 61 kilometrelik bu yol ile ilgili bütün projelerimiz hazır bunu da derhal devreye sokacağız. Karabel Tüneli’nde var olan projelerimize başlayacağız.  Çalışmalara derhal başlanacak ve bitirilecek. “Benim en büyük uğraşılarımdan birisi de Fethiye Körfezi’nin dibinde yer alan balçıklar. Bunların artık çözülemeyecek bir durumda olduğunu tespit ettim. Emin olun bu konuda çok çalıştım. Göreve gelir gelmez bu Fethiye limanındaki balçığı nasıl temizleyeceğiz, bu denizi nasıl eski haline getireceğiz. Muğla halkını, Fethiye halkımıza, gelen turistlerimizi nasıl daha iyi bir denizle buluşturabiliriz bunun formülünü bulduk. Şu anda körfezde 6 milyon metreküp balçık var. 6 milyon metreküp balçığın temizlenmesi gerekir. Büyükşehir Belediyesinin zaten bu ekonominin altından tek başına kalkması mümkün değildir. Hem ilçe belediyemiz, hem de hükümetimizin destekleri ile bu projeleri faaliyete geçireceğiz. Fethiye Körfezinde temizlenecek toplam  6 buçuk milyon metre küp balçık var. Bu balçığı temizlemek zaman olarak 10 yıl ister. Ne yazık ki 20 yıldır Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Körfezine el değdirmemiş. Fethiye Körfezinin temizliği sanki Fethiye’nin veya Muğla’nın sorunu değilmiş gibi ilgilenen olmamış. 20 yıldır el değmemiş bu sorunlara göreve gelir gelmez uygulamaya koyacağım. Bunun yanında Karagözler Mahallesindeki Yat Çekek yerini derhal kaldıracağım. Bu alanı da Yanıklar Mahallesindeki müsait alana kaldıracağız. Bu konu ile de ilgili gerekli çalışmalarımızı yaptık ve inşallah faaliyete geçireceğiz. Ben halkımın istediği çalışmaları yerine getireceğim. Onların istemediği hiçbir şeyi yapmayacağım. Amacımız halkımıza ve milletimize hizmetkarlık yapmak olacak” şeklinde konuştu.

AdminAdmin