SİYASET
Giriş Tarihi : 11-01-2024 12:28

BAŞKAN AKDENİZLİ, GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN AKDENİZLİ, GAZETECİLERLE BULUŞTU

BAŞKAN AKDENİZLİ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir” diyerek tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Seydikemer Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Teras Kafe ve Restoranda basın mensuplarını ağırladı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, AK Parti Seydikemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, Belediye Meclis Üyeleri, Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği ve Türk İnternet Medya Birliği Ege Bölge Başkanı Serap Ülkü Özdemir, ulusal ve yerel basın çalışanları katıldı. Gazetecilerin tek tek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Akdenizli, ayrıca tüm gazetecilere çiçek takdiminde bulundu. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Gazeteci Murat Yalçın, Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği ve Türk İnternet Medya Birliği Ege Bölge Başkanı Serap Ülkü Özdemir ve Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, Seydikemer Belediye Başkanı B: Önder Akdenizli’ye teşekkür ettiler.

Gazetecilerin günlerini kutlayan AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Arıç da programda yaptıkları konuşmada, gecesini gündüzüne katarak çalışan gazetecilerin kamuoyunu yaptıkları haberlerle bilgilendirdiklerini söyleyip 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GAZETECİLER, ÖNEMLİ BİR KAMU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEKTEDİR”

Başkan Akdenizli, günün anlamına ilişkin yaptığı konuşmada, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir. Doğru ve tarafsız bilgiye kısa sürede ulaşılmasını sağlayan gazetecilik mesleğinin, bu anlamda sorumluluğu da çok büyüktür. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir milletin ihtiyaç duyduğu düşünsel gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür” sözü de basının önemini ve mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu ortaya koymaktadır.

Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı bu günlerde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Seydikemer’in tanıtımında, Belediye Hizmetlerinin ve projelerinin halka ulaşmasında gazetecilerin büyük rolü olduğuna dikkat çeken Başkan Akdenizli; “Gerek ulusal basın temsilcilerimiz gerekse yerel basın mensuplarımız tarih ve kültür şehri Seydikemer’de gelişen haberleri yayın organlarına taşıyarak, vatandaşların doğru ve hızlı bilgilenmesi için çaba sarf ediyorlar. Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek Seydikemer’imize ve çok değerli Seydikemerli hemşerilerimize hizmet etme çabası içerisindeyiz. Seydikemer’imizin gelişmesi ve kalkınmasına dönük yürüttüğümüz tüm projelerimizin halkımıza tanıtımında değerli basın mensubu arkadaşlarımızın katkısı büyüktür. Olumlu eleştirilerinin yanı sıra eksik gördükleri konular hakkında da siz değerli gazeteci arkadaşlarımızın yorumları bizler için her zaman önemsenecek değerli fikirler olarak yer almıştır” dedi.

Başkan Akdenizli, programın sonunda basın çalışanlarına hediye takdiminde bulundu.

AdminAdmin