GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 14:40

FETHİYE’DE BAZI STK’LAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

FETHİYE’DE BAZI STK’LAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Fethiye’de bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle işbirliği yapacağı açıklaması üzerine Fethiye Adliye Sarayı’na gelerek; suç duyurusunda bulundular. 
Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi, Eğitim-İş Fethiye Temsilciliği, Eğitim-Sen Fethiye Temsilciliği, Fethiye Hayvanseverler Birliği Platformu, Fethiye Kadın Platformu, Öğrenci Veli Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Fethiye Şubesi, Sol Parti Fethiye İlçe Örgütü, Tüm Emeklilerin Sendikası Fethiye Temsilciliği, Türkiye İşçi Partisi Fethiye İlçe Örgütü ile Fethiye Yerel Tohumlar Derneği yöneticileri ve üyeleri; ilk olarak hazırladıkları dilekçeleri ilgili makama sundular. Daha sonra Fethiye Adliye Sarayı önünde toplanan STK yöneticileri ve üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi.  
Hazırlanan ortak basın açıklamasını ADD Fethiye Şube Başkanı Filiz Topçu okudu. Topçu açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, tarikat ile cemaatlerle yaptığı veya yapacağı işbirliklerine dair açıklamalarını; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine açık bir saldırı, Anayasa ve yasalara karşı alenen aykırı bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerine sahip çıkmak, tüm yurttaşlarımızın ortak sorumluluğudur. Bu noktada sorumluluğumuzun bilinciyle, bireysel olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Ortak mücadelemizle laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yeniden kazanacağız. Gücümüz birlikteliğimizdir” dedi. 
Açıklamanın ardından alkışlar eşliğinde sloganlar atan STK yöneticileri ve üyeleri, daha sonra Fethiye Adliye Sarayı önünden ayrıldılar.

AdminAdmin