BODRUM
Giriş Tarihi : 10-02-2024 00:28

Sultan 2. Abdülhamid Han Anıldı

Sultan 2. Abdülhamid Han Anıldı

SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN BÂNİSİ OLDUĞU CAMİİDE DUALARLA ANILDI

10 Şubat 1918 tarihinde vefat eden Osmanlı Devleti’nin 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamid Han, vefatının sene-i devriyesinde Bodrum’da dualarla anıldı.

Sultan II.Abdülhamid Han’ın vefatının 106.sene-i devriyesi olması münasebetiyle, bânisi olduğu Merkez Adliye Camii’nde cuma namazı öncesi anma programı düzenlendi.

Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı’nın katılımıyla gerçekleşen anma programında, din görevlileri Sait Alpoğan, Murat Sağlam, Yüksel Kılınçarslan, Şeref Aran ve Erol Bulca tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okundu.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda konuşma yapan Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Abdülhamid Han’ın dine olan bağlılığı, güzel ahlakı, edep ve hayası, akıl ve adaletiyle gönüllerde taht kurduğunu ifade ederek “ Bizlere Bodrum’un kalbinde Adliye Camii gibi bir yadigar bırakan cennet mekan sultan Abdülhamid Han başta olmak üzere tüm sahibü’l hayrat ve’l hasenat ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

1902 yılında inşaa edilen Adliye Camii Sultan II. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25.Yılı münasebetiyle başlattığı mimari eserler yaptırma projesinin içerisinde yer almaktadır.

AdminAdmin