MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-09-2023 14:08

MUĞLA’NIN MERMERCİLERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRDİ

MUĞLA’NIN MERMERCİLERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRDİ

MUĞLA’NIN MERMERCİLERİ SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRDİ

Muğla’da faaliyet gösteren mermer firmaları, MUTSO ev sahipliğinde düzenlenen sektör değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Sektörde yaşanan başlıca sorunlar ve çözümü noktasında yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde ‘Mermer Sektör Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi. MUTSO Mermer-Maden sektörünü bünyesinde barındıran 10. Meslek Komitesi ile Mermerciler Derneği işbirliğinde, sektör temsilcilerinden gelen talep üzerine organize edilen toplantı 15 Eylül Cuma günü MUTSO meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Mermerciler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Işık, MUTSO 10. Meslek Komitesi Başkanı Şevket Ganioğlu başta olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi katılım sağladı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, şu ifadelere yer verdi: “Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, ilin ekonomisini kalkındıran, ticaret hacmine önemli bir katkı sunan 17 meslek komitesini temsil ediyoruz. Hep söylediğimiz gibi komitelerimizin çalışmaları bizler için çok kıymetli. Hem üyelerimizin ve dolayısıyla piyasanın nabzını tutuyoruz hem de üyelerimizin beklentilerini karşılama noktasında, lobi çalışmalarımızı doğru kanallara yönlendirebiliyoruz. Hepinizin bildiği üzere mermer, ilimiz ekonomisinin turizm ve tarımla birlikte en büyük girdilerinden. Özellikle ihracat hacmimizi sektörünüz yükseltiyor. Ayrıca yüksek istihdam oranıyla pek çok haneye dokunuyor. Bizler sizlerin yaşadığınızı başlıca sorunlar hakkında bilgi sahibiyiz. Ancak söylediğim gibi bu sorunların çözümü noktasında güçlü bir lobi oluşturmak için hem bu sorunların detaylı tespitine, hem de birlikteliğe ihtiyacımız var. Bugün bu toplantıda görüşeceğiniz sorunlar, kayıt altına alınacak, raporlanacak. Lobi oluşturmak amacıyla sektörle ilgili tüm birimlerle ve çözüm için TOBB başta olmak üzere bakanlıklarımızla paylaşılacak.”

Başkan Karakuş’un açıklamalarının ardından, Mermerciler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Işık, Muğla’da sektörün durumuna ve geldiği noktaya ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında sahneye davet edilen sektör danışmanı Sami Ertuğrul, firmaların dikkat etmesi gereken hususlar noktasında açıklamalarda bulundu. Toplantı, sektör temsilcilerinin aktardığı sorun ve görüş önerilerine ilişkin paylaşımlarla sürdü.

AdminAdmin