YATAĞAN
Giriş Tarihi : 04-08-2023 00:30

Yatağan Yeni Caminin Minaresi Tamamlandı

Yatağan Yeni Mahalle Tilkiler mevkisinde inşaatı hızla devam eden yeni Caminin minaresi tamamlandı.

Yatağan Yeni Caminin Minaresi Tamamlandı

Hayır sahipleri Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşlerin yapımını üstlendiği ve 22 Haziran 2023 Perşembe günü dualar eşliğinde temeli atılan minare inşaatı kısa bir sürede tamamlanarak aleminin takılmasının ardından ayyıldızlı bayrağımız cami minaresine asıldı.

Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, hayır sahipleri Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşler adına Şükreddin Dören, Ahi Cami yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan ve dernek üyeleri yeni yapılan cami inşaat alanında incelemelerde bulundular.

İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, burada yaptığı açıklamada; “ 05 Ağustos 2022 Cuma günü dualarla temelini attığımız camimizin inşaatı Cenab-ı Allah’ın inayeti, Belediyemiz, Yatağan İlçe Müftülüğümüz, Yeni Mahalle AHİ Cami Yaptırma ve Yaşatma” Derneğimizin ve Yatağanlı hayırsever vatandaşlarımızın işbirliği ve katkılarıyla hızla ilerliyor.

Bugün cami inşaatımızda minaremizi tamamlayarak önemli bir aşamayı daha başarıyla gerçekleştirmiş oluyoruz. 40 metre uzunluğunda ve çift şerefeli olan Minaremiz, Yatağan’lı hayırsahiplerimiz Şükreddin Dören ve Hüsamettin Dören kardeşler tarafından yaptırıldı. Hemşehrilerimiz minarenin temeli ile birlikte her şeyini üstlendiler. Allah hayrlarını kabul etsin, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. " dedi.

Ara verilmeden Cami inşaatında ince işçiliğe geçileceğini belirten Müftü Çetmi, "Ara verilmeden ince işçiliğe geçeceğiz. Bu konuda dernek başkanı Mehmet Ayhan ve dernek üyelerimiz ile değerli Yatağanlı hemşerilerimizin büyük çabası var. Müftülük olarak üzerimize düşen görevi yaparken, hayırsever vatandaşlarımızın desteğini de oldukça fazla hissedeceğiz. Allah bu hayırlı işlerde yer alan herkesten razı olsun" diye konuştu.

Yatağan Yeni Mahalle Tilkiler mevkisinde inşaatı hızla devam eden yeni Caminin tamamlanması ile bölge için önemli bir ihtiyaç daha tamamlanmış olacak. 1.000 metrekarelik alanda inşa edilen Camii’nin bodrum katında bay ve bayan lavabolar, abdesthane ve engelliler için alan yer alacak. 350 kişilik kapasiteye sahip olacak olan caminin bahçesinde ayrıca bir şadırvan da inşa edilecek. Çevresi ise yapılacak peyzaş çalışması ile güzel bir görünüme kavuşturulacak.

​​​​​​​

AdminAdmin