BODRUM
Giriş Tarihi : 30-10-2023 15:58

Bodrum'dan Kutsal Topraklara Yolculuk Başlıyor

Bodrum'dan Kutsal Topraklara Yolculuk Başlıyor

 

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi organizasyonuyla kasım ayında Muğla Özel Turu ile Bodrum’dan kutsal topraklara gidecek vatandaşlarımız için seminer düzenlendi.

Bitez Gülsevim Rüştü Kaynak Camii’de düzenlenen seminer Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, Personel Şube Müdürü Ahmet Akbudak, kafile görevlileri Ömer Bilgin, Kadir Arslan, Mehmet Menteşe ve umreci vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde Personel Şube Müdürü Ahmet Akbudak tarafından sunum gerçekleştirilerek genel hatlarıyla umre ibadeti hakkında bilgiler verildi.

Muğla’dan ilk defa bu yıl direk olarak Bodrum Milas Havaalanı-Medine uçuşu düzenleneceğini ve bunun çok kıymetli bir gelişme olduğunu belirten Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı, umre İbadetinin nafile bir ibadet olmakla birlikte kutsal toprakları tanıma bakımından da faziletli bir ibadet olduğunu dile getirdi.

Umre yolculuğunun turistik bir ziyaret olmadığının altını çizen Müftü Kapancı “Umre yolculuğu Kabe’ ye, Peygamberimize, Arafat’a, Hendek Savaşı’ nın olduğu yerlere, Uhud Savaşı' nın olduğu mekanlara, şehitlerin efendisi Hz. Hamza’ nın  ve diğer bütün şehitlerimizi ziyaret edildiği bir yolculuktur.
Bu yolculuk sadece sizin için değil sizleri gönderenler için, sizin üzerinizde hakkı olanlar için, üzerinde yaşadığımız bu ülkemizin mutluluğu için, hastaların şifa bulması , dertlilerin deva bulması ve özellikle son zamanlarda televizyonlarda izleyip de üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz Filistin'deki, kadın, erkek, çocuk, çaresiz ve savunmasız insanların diğer Müslüman kardeşlerimizin vefatı ve sonrasındaki o zor durumlarını kurtulmaları için dua yolculuğudur." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımız, 8 Kasım 2023 Çarşamba günü umre yolculuğuna çıkacak ve 15 gün süreyle orada kalarak umre ibadetlerini yerine getirecekler.

AdminAdmin