BODRUM
Giriş Tarihi : 28-10-2023 23:34

Cumhuriyet'in 100. Yılında Şehitler İçin Mevlüt Programı Düzenledi

Cumhuriyet'in 100. Yılında Şehitler İçin Mevlüt Programı Düzenledi

 

Aziz şühedamız, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bodrum’da gerçekleştirilen dua ve mevlid-i şerif programları vesilesiyle rahmet ve minnetle anıldı.

Merkez Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii’nde cuma namazı öncesi Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirilen dua ve mevlid-i şerif programında Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne Din'ü Devlet, Mülk'ü Millet, Rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve rahmet-i Rahman’a kavuşan kahraman gazilerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi.

Bodrum Müftülüğü din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilâvetleri ve mevlid-i şeriflerin ardından vaazda bulunan Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Millî Mücadele’nin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Millî Mücadele kahramanları, istiklal, istikbal, vatan ve mukaddesat uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi saygı, minnet ve dualarla anıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Programda ayrıca, yaşanan kuraklık nedeniyle ilçeyi besleyen Mumcular ve Geyik barajlarında su kaynakları dip seviyeye inmesi sebebiyle yaşanan su sıkıntısı için yağmur duası da gerçekleştirildi. 

Müftü Kapancı tarafından Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camisi'nde yapılan dua, merkezi sistem ile yarımadadaki 91 camide duyuldu.

Diğer bir dua ve mevlid-i şerif programı da Konacık Adayer Camii’nde Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam-Hatip Lisesi organizesinde gerçekleşti. 

Programda İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek, mevlid okundu. Gençlerle dolu camide gerçekleştirilen programa vatandaşlarımızın ilgisi de büyük oldu.

AdminAdmin