CUMHURBAŞKANI
Giriş Tarihi : 25-12-2023 15:34

Erdoğan: Sabiha Gökçen Havalimanı 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak

Erdoğan: Sabiha Gökçen Havalimanı 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2’nci Pist Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, “Bugün Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’ndan sonra yolcu trafiğinin en çok olduğu 3’üncü havalimanıdır. Havalimanımız 2021 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiğiyle 25 milyon yolcuyu ağırladı. 2022 yılında bu sayı 31 milyon yolcuya ulaştı” ifadelerini kaydetti.

“Sabiha Gökçen Havalimanı, son derece kritik roller üstleniyor”

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın turizm alanındakine öneminden söz eden Erdoğan, “Bugün havalimanımız Anadolu Yakası ile birlikte çevre illere de hizmet veriyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye genelindeki iş ve turizm piyasalarının gelişimi açısından son derece kritik roller üstleniyor. Zaman içerisinde havalimanının artan hava ve yolcu trafiğini karşılamakta zorlandığını görüyoruz. Bunun üzerine ilk etapta 2009 yılında yap, işlet, devret modeli ile yeni terminal binasını devreye aldık. Diğer taraftan 2010 yılında AYTEK projesinin bir diğer unsuru olan İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kuruluşu gerçekleştirildi. Teknopark İstanbul bugün ülkemizin en önemli teknoloji merkezlerinden biri olarak faaliyetini sürdürüyor” diye konuştu.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın özelliklerine değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın kullanım oranı ve yolcu trafiği sürekli yükseliyor. Havalimanımız 2021 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiği ile 25 milyon yolcuyu ağırladı. 2022 yılında bu sayı 31 milyon yolcuya ulaştı. 2023 yılının ilk 11 ayında 208 bin uçuş trafiği ile yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20’lik artışla 34 milyona yükseldi. Bugün Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’ndan sonra yolcu trafiğinin en çok olduğu üçüncü havalimanıdır. Sene sonunda havalimanımızdan seyahat eden yolcu sayısının 37 milyonu aşacağını öngörüyoruz. Sektördeki büyüme ve havalimanının gelişim planları çerçevesinde ihtiyaç duyulan 2. pistin inşası için 2012 yılında karar aldık. Ardından çalışmalara başlayarak toplam 970 milyon doları bulan yatırım tutarı ile ikinci pisti ve mütemmim işlerini tamamladık. Havalimanımızın trafik kapasitesini ikiye katlayacak pistimizin uzunluğu üç bin 540 metredir.”

AdminAdmin