GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 10:06

TDV’den Filistin’e 42 milyon dolarlık yardım

TDV’den Filistin’e 42 milyon dolarlık yardım

 

Ramazan faaliyetleri kapsamında Filistin’e yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı Mısır’da hazırlığını tamamladığı 16 tır insani yardımı Gazze’ye ulaştıracak. 

Filistin’e gerçekleştirilen yardımlar hakkında bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, 7 Ekim saldırılarının başladığı günden bugüne kadar yaklaşık 4 milyon dolarlık yardım ulaştırdıklarını ifade etti. Başta gıda yardımı olmak üzere sağlık ve hijyen alanında da yardımlar ulaştırmaya devam ettiklerini söyleyen Abdurrahman Çetin, Vakfın Filistin’e toplamda ise 42 milyon dolarlık yardım ulaştırdığını ifade etti.

Mısır’ın başkenti Kahire’de Filistin’e Ramazan yardım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çetin, “Ramazan’ın son 10 gününe girmiş bulunmaktayız, yardımlarımızı da tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Bağışçılarımızdan en fazla gelen soru ‘yardımlarımızı nasıl ulaştırıyorsunuz’ oluyor. Biz şu anda yardımlarımızı 3 sac ayağında bölgeye intikal ettiriyoruz. Birinci önceliğimiz doğrudan Gazze içerisinden yardımlarımızı temin ederek en hızlı şekilde kardeşlerimize ulaştırmak. Bugüne kadar 2 milyon 500 bin dolar içeriden teminlerle günlük yemekler çıkararak, gıdalar dağıtarak yardımlarda bulunduk. İkinci çalışma modelimizi ise Türkiye’den devletimizin gönderdiği gemilere malzemeler yükleyerek yürütüyoruz. Gemilerle yaklaşık 1 milyon dolarlık bir çalışma yürüttük. Yine aynı şekilde gördüğünüz gibi Mısır Kahire’de lojistik üslerinden yaptığımız teminleri tırlara yükleyerek içeriye yardımlarımızı taşıyoruz. Yardımlarımızın 3 ayağını da doğru şekilde yürütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Mısır’dan lojistik merkezlerinden Gazze’ye ulaştırılmak üzere 16 tır yardımın yola çıkacağını aktaran Abdurrahman Çetin, hazırlıklarını tamamladıkları 16 tırdan 10’unda gıda yardımı 6’sında ise un yardımı olduğu belirtti. Saldırıların başladığı 7 Ekim’den beri yardımlara devam ettiklerini aktaran Çetin, “7 Ekim’den bugüne kadar aziz milletimizin destekleriyle yaklaşık 4 milyon dolarlık bir yardımı yapmış olduk ve bütün gayretimizle yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ise Filistin davasına 42 milyon dolarlık bir yardım ulaştırdık. Bütün çalışmalarımızı elimizden geldiğince hızlı bir şekilde içerideki insanlara şifa olabilmek için yürütmeye çalışıyoruz. Tabi ki sadece gıda yardımları yapmıyoruz sağlık, hijyen ve birçok alanda çalışmalarımızı icra ediyoruz, icra etmeye devam edeceğiz” dedi.
 

AdminAdmin