MİLAS
Giriş Tarihi : 29-08-2023 15:36   Güncelleme : 29-08-2023 15:44

Edebiyat ve Milas Sempozyumu sona erdi

Edebiyat ve Milas Sempozyumu sona erdi

Edebiyat ve Milas Sempozyumu sona erdi

Milas Belediyesi 13. Sanat Edebiyat Günleri kapsamında edebiyattaki Milas esintilerinin konu alındığı ‘Edebiyat ve Milas Sempozyumu’ sona erdi. Güllük Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, kitapların ve şiirlerin içerisine gizlenmiş Milas anlatıldı.

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen Sanat-Edebiyat Günleri kapsamında “Edebiyat ve Milas Sempozyumu gerçekleştirildi. 25-26 Ağustos tarihlerinde Güllük Mahallesi’nde yapılan sempozyumda çok sayıda vatandaş, Türk edebiyatının önemli eserlerinin içerisinde geçen Milas’ı değerlendirdi.

 

 

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Sanat-Edebiyat Günleri fikrinin ortaya çıkmasında, arşivin oluşmasında emeğiyle, kalemiyle ve sözüyle yoğun çabası olan Halim Şafak’a teşekkür ediyorum. Onun fikir babalığında Milas Belediyesi’nin de bu işe sahip çıkmasıyla bu güzel seri ortaya çıktı. Belediyemizin kültür hazinesi ve kültür yayınlarının en fazla üretken olduğu ve zenginleştiği bir dönemi yaşıyoruz.” dedi.

 

 

Sanat Edebiyat Günleri’nin geçmişi hakkında bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas’ın yetiştirdiği birçok değeri bir arşivde toplamayı bu gayretler sayesinde başardık. Şimdiye kadar her sempozyumun konusu bir kişi üzerineydi. Bu kişinin hayatı, sanatı, eserleri uzmanlarımız tarafından değerlendirildi, sunumlar yapıldı. Daha sonra ise bunlar kitap haline getirildi. Bu kitaplar sayesinde geniş bir arşiv oluşturduk. Bu yıl ise etkinliği Güllük’te yapmak istedik. Bu yıl bir kişi üzerinden değil, Milas’ın genelini ilgilendiren bir konu başlığıyla, edebiyattaki Milas’ın nasıl işlendiğini değerlendirmek istedik. Tam bir yıldır bunun için hazırlık yapıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Halim Şafak’ın moderatörlüğünü üstlendiği sempozyumda; Metin Celal, Halikarnas Balıkçısı ve Fikret Adil’de Milas’ı; Zeki Coşkun, Mehmet Başaran’ın Memetçik Memet adlı eserindeki Milas motiflerini; Ahmet İlhan, Milaslı şair Nahit Ulvi Akgün’ün mekan şairi yönünü; Zeki Coşkun ‘Kasaba Bilim diye bir şey var mı?’ başlıklı konuşmasını; Altay Ömer Erdoğan hayatının bir kısmını Milas’ta geçiren şair ve yazar Muzaffer Kale’yi; Medine Sivri, ‘Şair, Şiir ve Şehir Buluşmasında Mekansal Etki ve Oktay Yivli Şiiri’ başlıklı konuşmasını, Oktay Yivli Köy Enstitüsü Mezunu ve Milaslı Maksut Doğan’ın şiirlerini ve şiirlerinde geçen Milas’ı anlattı. Halim Şafak ise; Milaslı Yazar David Levi’nin Kargıcak’ta başlayan hikâyeyi konu aldığı Leyla’nın Kahvesi’ni, “Demokrat Kalabalık” ve birlikte yaşama’ ile ‘Ömür Uzatma Mekanı Olarak Milas’ başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

 

 

Etkinliğin sonunda konuşmacılara plaket verildi.

AdminAdmin