MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-07-2023 22:07

GSB YAZ SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI AÇILDI

GSB YAZ SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI AÇILDI



Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte yaz spor okulları gösterilerle açıldı.
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 25 branşta 132 uzman antrenör ile çocukların ve gençlerin yaz tatilini spor yaparak en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla GSB Spor Okullarına yaklaşık iki aydır kayıt alıyor. 
İl Müdürlüğü antrenörleri okullar kapanmadan önce sınıfları ziyaret edip öğrencilere formları dağıtarak kayıt almaya başlamıştı. GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılışı  Menteşe Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından sporcular taekwondo, halk oyunları, cimnastik, halter ve basketbol gösterilerini sergiledi.
"BU YILKİ HEDEFİMİZ 30 BİN SPORCUYA ULAŞMAK"
GSM İl Müdürü Kazım Açıkbaş, açılış konuşmasında Muğla’da spor aşkını tüm gençlere yaymak adına çıktıkları bu inançlı yolda anne babaları da yanlarına alarak spora aşık genç nesiller yetiştirme isteğinde olduklarını söyledi.
Projenin tamamen ücretsiz bir şekilde, hayata geçireceklerine inandıklarını belirten Açıkbaş, "5-18 yaş arası çocuk ve gençlerimize yönelik açtığımız ücretsiz spor okullarımızın amacı; sporu sevdirmek kulüplerimize sporcu kaynağı oluşturmak, toplumda spor kültürünü güçlendirmektir. Çocuklarımız ve gençlerimizin spor ile mutlu olduklarını görmek onların gelişimlerine katkılar sunmak bizler için en büyük motivasyon kaynağıdır. Amacımız yaz boyunca sürecek olan projemizin sonunda geçlerimizin hayatlarının odak noktalarına sporu yerleştirmeleridir." dedi.
Açıkbaş, 2022-2023 döneminde Muğla’da GSB Spor Okulları ile 25 bin gence sporcu olma yolunda adımlar attırmayı başardıklarını ifade ederek, bu seneki hedeflerinin ise 88 spor tesisi, 25 branş ve 132 antrenör ile el ele vererek; 30 bin genç sporcuya ulaşacaklarına inandıklarını dile getirdi.
Son dönemlerde Türkiye'de ve uluslararası arenada Muğla’nın sporcu evlatlarının elde ettiği başarılı sonuçların, yüzleri güldürmekte ve kendilerini daha büyük başarılar için motive etmekte olduğu aktaran Açıkbaş, şunları kaydetti:
"Kick Boks Dünya Şampiyonu, Avrupa Oyunları Okçuluk Şampiyonası dereceleri, Avrupa Güreş Şampiyonası dereceleri, Hokey Türkiye Şampiyonluğu, Oryantring Türkiye Şampiyonluğu, Kano Türkiye Şampiyonluğu, Rafting Türkiye Şampiyonluğu, Güreş Türkiye Şampiyonlukları,  Tenis Türkiye Şampiyonu Wushu Türkiye Şampiyonu, Golf Türkiye Şampiyonu, Yüzme Türkiye Şampiyonu ve daha nice başarılar herkesin dikkatini çekmiş ve Muğla’mızı Türk Sporunun parlayan yıldızı haline getirmiştir. Her Türk Sporcusunun en büyük hayali olan Olimpiyat Madalyası Kürsülerinde ve Dünya Şampiyonası Kürsülerinde daha fazla Muğlalı gencimizi göreceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü Muğla’mızda bu potansiyel, bu enerji ve bu imkân fazlasıyla var."

AdminAdmin