EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-01-2024 17:44

Kur’an Kursu Öğrencileri Karne Sevinci Yaşadı

Kur’an Kursu Öğrencileri Karne Sevinci Yaşadı

Yatağan İlçe Müftülüğüne bağlı Yeni Mahalle Camii Merkez Kur’an Kursu’nda, 7-10 Yaş grubunda eğitim öğretim gören öğrenciler için, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Yeni Mahalle Camii İmam Hatibi Üzeyyir Yıldırım, Kur’an kursu öğreticisi Hatice Olgun , veliler ve öğrencilerin katılımıyla "Kur’an-ı Kerime Geçiş ve Dönem Sonu Karne Programı" gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "Diyanet işleri başkanlığımızın çocuklara yönelik programlarından en önemlilerinden birisinin 7-10 Yaş aralığı kurslarıdır. Bu kurslar öğrencilerimizin; Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerle ilgili bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine, sağlıklı bir dinî ve ahlaki gelişim göstermelerine katkı sağlanmasına, değerler eğitimi ile farkındalıklarının artırılarak; kendilerine, diğer insanlara ve çevrelerine karşı faydalı bireyler olmalarına destek sağlanmasına,Kur’an kursu ile olan iletişimlerinin devam ettirilmesi ve güçlendirilmesine,yaygın din eğitimi hizmetlerinden yıl boyu faydalanmalarına imkân sağlanmasına ve olumlu tutum ve davranışlar geliştirmelerine katkı sağlanmasına destek olmaktadır.
Dinimizin güzelliklerini bu yaşta öğrenmeye başlayan yavrularımızın hayatları boyunca dinine, vatanına ve milletine hizmet eden faydalı birer insan olarak yetişmelerini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Kursumuzu tercih eden anne ve babaları kutluyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde emek sarf eden Kur’an kursu öğreticimizi tebrik ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
İlçe Müftüsü Çetmi’nin elinden karnelerini alan minik öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansırken, karnelerinin yanında aldıkları küçük hediyelerle de mutlulukları ikiye katlandı.

AdminAdmin