MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-02-2024 20:45

MUTSO EMITT’TE YERİNİ ALDI

MUTSO EMITT’TE YERİNİ ALDI

 

 

Dünyanın 5’inci büyük turizm fuarı olan EMITT,  bu yıl 27’nci kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) 6-9 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Alanında düzenlenen 27’nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılım sağladı. Muğla Valiliği çatısı altında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla ‘Muğla’ standı olarak katılım sağlanan fuarda yer alan MUTSO, Muğla’nın mevcut turizm potansiyeli, alternatif turizm çalışmaları, apiterapi ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerine ilişkin tanıtım ve bilgilendirme yaptı. 

Fuara Muğla Valisi İdris Akbıyık başta olmak üzere  MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal, Meclis Üyeleri Mevlüt Acar, Mehmet Çolakoğlu, 9. Meslek Komitesi (Turizm, Otel, Konaklama) Başkan Yardımcısı Onur Kıydan ile Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Keçeci katıldı. 

Fuara ilişkin bilgi veren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, şu ifadelere yer verdi: “Uluslararası turizm fuarı EMITT, ilimizin ve ülkemizin turizm tanıtımına ciddi katkı sağlayan önemli bir fuar.  Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Muğla’mızda turizm sezonunu uzun tutabilmek, butik turizm anlayışı ile alternatif turizm seçeneklerini ilimizi ziyaret eden misafirlerimize sunabilmek birincil amacımızdır. Bu hedefe yönelik MUTSO olarak ulusal ve uluslararası projelerle Muğla’ya katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu çalışmaları sürdürürken bölgenin yerel değerlerini koruyarak ve bu değerleri tanıtarak bir planlama yapmaya özen gösteriyoruz. Coğrafi İşaret çalışmaları da bu kapsamdaki yürüttüğümüz çalışmalardan biridir. Bu organizasyonlar ile ilimizin alternatif turizm alanlarında da tercih edilebilir bir destinasyon olduğunun tanıtımını sürdüreceğiz.”

Dört gün sürecek ve 95 ülkeden 595’den fazla katılımcının yer alacağı fuarda ‘Seyahat Trendleri’, ‘Sağlık Turizmi’, ‘Sorumlu Turizm’ ve ‘Seyahat Teknolojileri’ konularına yer verilecek.

AdminAdmin