KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY; "BU YIL HEDEF 60 MİLYAR DOLAR"
Fethiye'de düzen" style="box-sizing:border-box; color:#222222; text-decoration:none" title="en Haberleri">enlenen toplantıda turizmcilerle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansıyla çok kısa bir sürede Türkiye'nin 200'den fazla ülkede tanıtımının yapıldığını, Türkiye'nin en etkili ve en yoğun tanıtım yapan ülke olduğunu söyledi. Fethiye ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programa Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça ile ilçedeki otel ve turizm sektör temsilcileri katıldı. "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Ersoy, son zamanlarda dünyanın çok büyük küresel ve bölgesel sorunlarla karşı karşıya kaldığını, ülke olarak devlet ve sektör el ele verip sektörü krizlerden en az etkilenen, kriz sonrası da en hızlı geriye dönen ve büyümeye devam eden bir konuma getirdiklerini kaydetti. Türkiye'nin Kovid-19 krizinden en hızlı çıkan ülke olduğuna dikkati çeken Ersoy, "Turizm Geliştirme Ajansıyla çok kısa bir sürede Türkiye'nin 200'den fazla ülkede tanıtımını yapan, dünyada en etkili, en yoğun tanıtım yapan ülke olduk. Eskiden Türkiye altıncı sıraya kadar gelmişti şimdi dördüncü sırada. Yani Türkiye dünyada en fazla turist alan dördüncü ülke konumuna geldi. Bundan sonra da inşallah hedefimiz 2028'e kadar üçüncü sıraya gelebilmek." dedi. Bakan Ersoy, 2018'de bir hedef koyduklarını anımsatarak, artık nicelik kadar niteliğin de önemli olduğunu, sadece fazla turist hedefi koymayarak kişi başı gecelik gelirleri de artıracaklarını dile getirdi. Kişi başı gecelik gelirin 2017 sonunda 65 dolara düştüğünü belirten Ersoy, yaptıkları çalışmalar sonucu geçen yılı 99 dolarla kapattıklarını, önlemler sayesinde yüzde 54 artış gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bu gelişmeler, Türkiye'nin turizm sektöründe gösterdiği başarının önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ersoy'un vurguladığı gibi, ülke olarak turizmde elde edilen bu başarılar, sektörün geleceği için umut verici bir tablo çizmektedir. Bu süreçte devlet, sektör temsilcileri ve paydaşlarının birlikte çalışması ve ortak hedeflere yönelik adımlar atması, Türkiye'nin turizmdeki konumunu daha da güçlendirecektir. Gelecek yıllarda turizm gelirlerindeki artışın sürmesi ve sektörün istikrarlı bir şekilde büyümesi, ülke ekonomisi için olumlu etkiler doğuracaktır. Bu bağlamda, turizm sektörünün sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi ve uluslararası alanda daha da tanınır hale gelmesi için yapılan çalışmaların önemi büyüktür.
Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.
Çalışmalara "Geleceğe Miras" projesini de dahil edeceklerine işaret eden Ersoy, "Geleceğe Miras programı son 60 yılda arkeoloji adına Türkiye'de ne yapıldıysa, aynı oranda işi gelecek dört yılda yapıyoruz. Bunu yoğun kazı programıyla yapıyoruz. Gece müzeciliğini de ekliyoruz. Antik şehirlerin amfi tiyatrolarında ve antik meydanlarda Kültür ve Turizm Bakanlığına ait Devlet Opera ve Güzel Sanatlar birimlerimiz artık bütün yaz etkinliklere başlıyor. Kültür Yolu Festivallerimiz geçen yıl 11 şehirdeydi bu yaz 16 şehirde var, önümüzdeki yılda 20 şehre çıkacağız." diye konuştu.