SİYASET
Giriş Tarihi : 03-12-2023 12:07

MHP'li Arıç “Engelli Vatandaşlarımıza 365 Gün Önem Verilmelidir

MHP'li Arıç “Engelli Vatandaşlarımıza 365 Gün Önem Verilmelidir

 


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç,  Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Engelli vatandaşlara sadece 3 Aralık tarihinde değil, yılın 365 gününde önem verilmelidir” dedi. 
MHP'li Arıç mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için 3 Aralık tarihi,  Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş ve bugün de hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.
Engelli vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, mevcut imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmaları, topluma etkin bir şekilde katılmaları, devletimizin ve tüm toplumun görev ve sorumluluğundadır. Geleceğe güvenle bakan güçlü ve sosyal bir toplum olmak için engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme gayreti ile çalışmalıyız.
Engelli vatandaşlarımızın toplumumuzun çok önemli birer parçasıdır. Onları yaşamın her alanında yanımızda görmek, engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları konusunda onlara destek olmak ve her konuda onlara yardımcı olmak, birer engelli adayı olduğunun farkında olan herkesin unutmaması gereken bir insanlık görevidir.
En büyük engelin zihinlerde ve kalplerde olduğu gerçeğinden hareketle Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarımıza karşı daha fazla anlayış ve hassasiyet gösterilmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimize sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Her birine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

AdminAdmin