FETHİYE
Giriş Tarihi : 15-09-2023 11:48

17 Eylül'de Yörük Oyunları Şenliği Fethiye'de!

17 Eylül'de Yörük Oyunları Şenliği Fethiye'de!

17 Eylül'de Yörük Oyunları Şenliği Fethiye'de!

Fethiye Belediyesi ve Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle düzenlenen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği, önceki haftanın yağış nedeni ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleşeceği duyuruldu.


Nif Mahallesi Gedre Mevkii'nde saat 12.00'de başlayacak ve gece 24.00'e kadar yapılacak etkinlikte, Yörük oyunları ve yarışmalar yer alacak. Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden Şaban Gürsoy'un konserine ev sahipliği yapacak festivalde, yerel sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Sabahattin Kundakçı, Kısmet Dev ve Karaçulha Ekibi de sahne alacak. Ayrıca Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak ve Göcek Yörük Göçleri de etkinliğe katılacak isimler arasında yer alıyor.


Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Yalçın, yaptığı konuşmada, ''Geçen hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle programı ertelemiştik. Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği, 17 Eylül Pazar günü gelecek. Dernek olarak, Yörük kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere bölünme konusunda özverili çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' dedi.


Yalçın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: ''Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz Geleneksel Geçmişte Günümüzde Yörük Oyunları Şenliği, Nif Mahallesi Gedre Mevkii'nde saat 12.00'de başlayacak ve gece 24.00'e kadar devam edecek. Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçılarından Şaban Gürsoy'un konserine ev sahipliği yapacak festivalde, yerel sanatçılar İsmail Uzunoğlu, Sabahattin Kundakçı, Kısmet Dev ve Karaçulha Ekibi türküleriyle programa renk katacaklar. Katılımcılar arasında Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Kıvrak ve Göcek Yörük Göçleri de yer alacak. Tüm insanlarımızı şenliğimize bekliyoruz.''

AdminAdmin