BODRUM
Giriş Tarihi : 18-08-2023 17:09

Saylak: Bu Görüntü Gümüşlük’e, Bodrum’a Hiç Yakışmıyor

Saylak: Bu Görüntü Gümüşlük’e, Bodrum’a Hiç Yakışmıyor

Saylak: Bu Görüntü Gümüşlük’e, Bodrum’a Hiç Yakışmıyor

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulan 12 kişilik dalgıç timi, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 6 dalgıcı ve Bodrum Liman Başkanlığı’nın desteğiyle Gümüşlük’teki bir koydan 20 ton atık çıkardı! İl Müdürü Barış Saylak, “Biz Mavi Vatan’ımızı temizlemeye devam edeceğiz fakat bu görüntü ne Muğla’ya, ne Bodrum’a, ne de tabiat harikası Gümüşlük’e yakışıyor. En büyük temizlik, kirletmemektir” mesajı verdi.

 

 

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu 12 kişilik dalış ekibi, bugün Gümüşlük’te deniz dibi temizliği yaptı. Gün boyu Gümüşlük açıklarında tonoz ve hayalet ağ dalışı yapan ekip, Eski Myndos Kenti kalıntıları ile iç içe yaşayan Gümüşlük’ün Filibit Koyundan 8 tonoz, 13 çapa, zincir ve halattan oluşan toplam 20 ton atık çıkardı. Çalışmaya, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Bodrum Liman Başkanlığı da destek verdi. Denizden çıkarılan tonoz ve atıklar, atık alım için bölgeye getirilen bir teknenin güvertesinde toplanarak sergilendi.

 

 

Çalışmayı izlemek üzere Bodrum’a giden İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, beraberinde Bodrum Liman Başkanı Tuncay Aydın ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gümüşlük’ün, Muğla’nın en güzel koylarından biri olduğunu söyleyen Saylak, “Bu teknenin güvertesinde gördüğümüz manzaradan bir Muğlalı olarak utanç duyuyorum. Muğla bir yeryüzü cenneti, fakat Gümüşlük’ün çok ayrı bir özelliği var. Bu çirkin görüntü, Gümüşlük’e, Bodrum’a hiç yakışmıyor” dedi.

 

 

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye’de ilk kez bir dalış timi kuran İl Müdürlüğü olarak Mavi Vatan’ın her bir koyunu, her bir sahilini temizlemek için büyük bir çaba, zaman ve emek harcadıklarını belirterek, “Biz yorulmadan, yılmadan, bıkmadan temizlemeye devam edeceğiz. Fakat her zaman söylediğimiz gibi en büyük temizlik, kirletmemektir. Tüm Bodrum dostlarına, Muğla’ya gelen konuklarımıza, tekne sahiplerine seslenmek istiyorum. Bu Mavi Vatan, bize miras bırakıldı. Biz de gelecek kuşaklara miras bırakmak zorundayız. Sürdürülebilir su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği için, torunlarımızın bu körfezde yüzebilmeleri için, tekneleriyle özgürce dolaşabilmeleri için bu temizliği yapıyoruz. Biz bundan yüksünmüyoruz. Ama ne olur biraz duyarlılık.” diye konuştu.

 

 

Saylak, Muğla’nın en önemli tarım girdilerinin başında gelen su ürünlerinin sürdürülebilirliği ve bu denizlerde su ürünleri yetiştiriciliğinin devamı için deniz temizliğinin en önemli unsur olduğunu söyleyen Saylak, “Sadece doğamızı değil, bu sektörü de koruma yükümlülüğümüz var. Bunun için büyük bir özveriyle  çalışan tüm arkadaşlarıma, kurum personelimize ve bizimle birlikte bu temizliğe emek veren tüm kurumlarımıza ve atık alımı için bu tekneyi bize hiçbir ücret almadan tahsis eden su ürünleri firmamıza yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.

AdminAdmin