GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-12-2023 19:56

Birlik ve Beraberlik Yemeğine Yoğun Katılım

Birlik ve Beraberlik Yemeğine Yoğun Katılım

Kayadibi Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen ve mahalle halkının imece usulü katkı sağladığı  Birlik, Bearberlik, Bereket, Şükür ve Dayanışma Yemeğine yoğun katılım oldu. Katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür eden Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek, ilerki yıllarda da bu yemeği düzenleyerek, geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti. 
Seydikemer İlçesinin Kayadibi Mahallesinde, mahalle muhtarı Yusuf Özbek ve azaları Nuh Özdemir, Remzi Tosunoğlu,Arif Kavcar ve Necdet Gökmen'in öncülüğünde organize edilen ve mahalle halkının imece usulü katkı sağladığı  Birlik, Bearberlik, Bereket, Şükür ve Dayanışma Yemeği gerçekleşti. Hava şartlarının iyi olması ile de katılımın yoğun olduğu yemeğe Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP İlçe Başkan Vekili ve Seydikemer Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Bağırcı, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, İYİ Parti İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Zafer Çakar, DP İlçe Başkanı Rasih Yılmaz,Saadet Partisi İlçe Başkanı Aziz Güzel, 
İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Demiriz, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Alaşan, Seydikemer Şoförler Odası Başkanı M. Hadi Çakıroğlu, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Fethiye- Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak,bazı belediye meclis üyeleri ve birim amirleri, İYİ Parti Seydikemer Belediye Başkan Adayı Harun Sağır, AK Parti Seydikemer Belediye Başkan Aday Adayları Mehmet Tanır, Ramazan Kaynak ve Salih Gümüş ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunduğu yemeğe yaklaşık 2 Bin kişinin katıldığı öğrenilirken, Mahalle Muhtarı Yusuf Özbek, yemeğe katılan herkese teşekkür ederek, bu etkinliği mahallelerinde geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti.
Mahalle Muhtarlığı azaları Nuh Özdemir, Remzi Tosunoğlu,Arif Kavcar ve Necdet Gökmen'e destekleri için teşekkür eden “Mahallemiz adına halkımızla imece usulü Birlik, Bearberlik, Bereket, Şükür ve Dayanışma Yemeğinei organize ettik. Katkıda bulunan mahalle halkıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.
MHP İlçe Başkan Vekili ve Seydikemer Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Bağırcı ise, “
Türk İslam gelenek ve göreneklerini yaşatan başta Kayadibi Mahallesi Muhtarımız Yusuf Özbek ve azalarına, mahalle halkımıza da MHP İlçe Teşkilatı ve Cumhur İttifakı Teşkilatı olarak  çok teşekkür ediyorum.Elbette bu geleneklerin yaşatılması ve sürdürülmesi gerekiyor. Muhtarımın öncülüğünde halkımız çok hayırlı bir işe imza attılar. Bizde davete icabet ettik. Kayadibi halkımızın hayırları ve duaları kabul olsun inşallah” diye konuştu.
Seydikemer İlçesinin aynı gün içerisinde hem yaz mevsivimini, hemde kış mevsimini bir arada yaşadığını belirten AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü de, “Huzur kenti Seydikemer ilçemizin tarihi, turizmi ve tarihi ile önde gelen mahallelerinden Kayadibi Mahallesi halkının organizasyonuna çok teşekkür ediyorum. Havalarında iyi olması ile mahalle muhtarlığı ve halkın imece usulü ile yaptığı bu yemeğe yoğunda katılım oluyor. Yapılan hayırlar ve dular kabul olsun inşallah” şeklinde konuştu.
Kayadibi Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle halkının imece usulü katkı sağladığı  Birlik, Bearberlik, Bereket, Şükür ve Dayanışma Yemeğinde emeği olan herkese çok teşekkür eden Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli de, “Kayadibi Mahallemiz Seydikemer İlçemizin 65 mahalle arasında en öneme sahip olan mahallelerinden bir tanesidir. Çünkü Dünyaca ünlü Saklıkent'i de içerisinde bulunduruyor. Bu tür yemekler ve etkinlikler mahalle halkı ve vatandaşları bir arada tutuyor ve birlik beraberliği gerçekleştirttiriyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Bizde Seydikemer Belediyesi olarak mahallemize hizmetleri getirmeye devam ediyoruz. Burada yemeğin olduğukapalı pazar yerini biraz daha büyüttük ve iyileştirdik. Mahalle halkımızın en büyük talebi olan mahalle kıraathanesi için de çalışmalarımızı başlattık. İnşallah halkımızın hizmetine  de kısa sürede sunacağız” dedi.

AdminAdmin