ANKARA
Giriş Tarihi : 06-10-2023 17:38

AK Parti’de kongre heyecanı: Yeni A takımı hazır

AK Parti’de kongre heyecanı: Yeni A takımı hazır

 

Büyük kongreye hazırlanan AK Parti'de 75 kişiye düşürülen MKYK listesinde 3 dönem kuralına takılan ve vekil adayı gösterilmeyen isimlere yer verilecek.

 

AK Parti’de kongre heyecanı: Yeni A takımı hazır

AK Parti 4’üncü Olağan Kongresi için 81 il ve 30 ülkeden binlerce katılımcı davet edildi. Yarın gerçekleşecek etkinlik için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun mesai harcadığı belirtildi.

Kongrede ise, tüzük değişikliği beklentisi bulunmuyor, ancak genel merkez yönetimindeki 142 isimden yüzde 65’ine kadar bir değişiklik olabileceği konuşuluyor. Bu değişiklikle birlikte toplumun farklı kesimlerinden ve meslek gruplardan isimlerin de yer alabileceği belirtiliyor.

AK Parti’de Yeni A takımı hazır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yeni A takımının son şekli sunuldu. Erdoğan’ın, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesini 75 kişiye düşürdüğü ve son şekline karar vereceği öğrenildi.

MKYK’da Meclis’te ilk kez seçilen milletvekilleri yer alamayacak ancak 2 ya da 3’üncü dönemi olan milletvekilleri listeye girebilecek.
Öte yandan, AK Parti Ana kademesine MKYK listeleri hazırlamaları için görev verildi. Heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 250 kişilik taslak liste sunulurken, Erdoğan kişi sayısını 75’e düşürdüğü listeye son şeklini verecek.

AdminAdmin