SİYASET
Giriş Tarihi : 07-02-2024 12:43

Başak Demirtaş İBB için aday olmayacağını duyurdu

Başak Demirtaş İBB için aday olmayacağını duyurdu

Başak Demirtaş İBB için aday olmayacağını duyurdu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Dem Parti'den aday olacağı konuşulan Başak Demirtaş, aday olmayacağını açıkladı.

Başak Demirtaş İBB için aday olmayacağını duyurdu
Dem Parti’den gelen açıklamada ” DEM Parti’nin açıklamasına göre Başak Demirtaş ile yapılan istişareler sonucunda ‘aday olmaması’ görüşüne varıldı.” ifadesine yer verildi.

DEM Parti’den gelen açıklamada ”  DEM Parti’nin açıklamasına göre Başak Demirtaş ile yapılan istişareler sonucunda ‘aday olmaması’ görüşüne varıldı.” ifadelerine ye verildi.

Başak Demirtaş’ın açıklaması şöyle:

“Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 tarihinde partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, partimizin başarısı için çalışacağız.

Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız. Dem dema me ye!”

Dilek Demirtaş’ın İstanbul Belediyesi için aday olması halinde Ekrem İmamoğlu’nun seçilme şansın düşeceği kulislilerde konuşuluyordu

AdminAdmin