MİLAS
Giriş Tarihi : 14-06-2023 14:15

Milas’ta Masal Kahramanları Canlanıyor

Milas’ta Masal Kahramanları Canlanıyor


Milas Semiha Altunkan Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Gamze Gökalp ve Mehtap Işılak Yücel, Türkiye genelinden de 10 ortak okul ile yürüttükleri Masal Kahramanları Canlanıyor E Twinning projesi ile öğrenciler için ana dilin önemine dikkat çektiler.
Milas Semiha Altunkan Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Gamze Gökalp ve Mehtap Işılak Yücel'in Azerbaycan Bakü 62 numaralı Orta Mektep’ten Gülnare Abbasova ve Gendov Kend Orta Mektep'ten Pervane Şahalıyeva ile kurucu ortak olduğu Masal Kahramanları Canlanıyor E Twinning Projesi Türkiye'den de on ortak okul ile yürütülmekte.
Yüz öğrencinin dâhil olduğu projenin temel hedefleri öğrencilere ana dilinin güzelliklerini kavratmak,  öğrencilerin okuma, anlama, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmek, drama yeteneklerini üst seviyeye çıkarmak. Dört ay boyunca çalışılan projede Anadolu, Azerbaycan, Dünya masalları üzerinden etkinlikler yapıldı. Masal resimleme, masal karakteri kukla çalışması, masal gecesi düzenlenmesi, kitap kapağı tasarlama, tekerleme yazma ve söyleme çalışması, karma öğrenci takımlarıyla masal yazma çalışması, masal kahramanları defilesi gibi etkinliklerde öğrenciler çok eğlendi.
Masal Kahramanları Canlanıyor e twinning Projesinin nihai ürünlerini Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın’a sergileyen Semiha Altunkan Ortaokulu öğrencileri Azeri, Anadolu ve Dünya Masalları kahramanlarını şiirsel bir defile yapıp canlandırdılar. Özellikle adı çok duyulmayan Rüzgaroğlu, Küllü Fatma, Limon Kız, Nardaniye Hanım, Tembel Ahmet, Terzi Çırağı Ahmet masallarını yazdıkları şiirlerle tanıttılar. Proje boyunca yazılan tekerleme çalışmaları ve Gülkız ile Sağır Sultan masal kitabı Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın’a hediye edildi.  Her masalın motifiyle ilgili hazırlanan hediye sepeti öğrenciler tarafından Milli Eğitim Müdürüne verildi.
Gerçekleştirilen projeyle ilgili yapılan açıklamada; “Unutmayalım ki masallar bir toplumun en önemli kültürel mirasıdır. Bu sözlü mirası korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere de taşımak görevimizdir. Ana dilini seven, koruyan ve ana dilinin değerini bilen öğrencilerimizin artması dileğiyle...” ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin