GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-03-2024 23:04

Metiner, "Herkes için demokrasi istiyoruz"

Metiner,


Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Metiner’in yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği, Milas’ta geniş katılımlı iftar yemeği düzenledi. 
Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu’nun Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Milas Şube Başkanı olarak açıklandığı iftarda konuşan Metiner, herkes için demokrasi isteyen bir anlayışla derneğe destek istedi.
Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER), Milas’ta Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki restoranda iftar yemeği düzenledi. Milas’tan her görüşten katılımcının, gazilerin bulunduğu iftar yemeği, dualarla başladı. Yemeğin ardından, Demokrasi ve Birlik Derneği Milas Şube Başkanı olarak atanan Uz. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, kürsüye gelerek konuşma yaptı.  
Salondakilere “Hoşgeldiniz” diyerek saygı ve sevgilerini sunan Çubukcuoğlu, Demokrasi ve Birlik Derneği’nin kuruluşunun ardından ülke genelinde teşkilatlanmaya başladığını ifade etti. Derneğin öncelikli amacının ülkenin kültürel mozaiğini bir arada tutarak güçlendirmek olduğunu söyleyen Çubukcuoğlu, “DEMBİR-DER Genel Başkanımız aynı zamanda önceki dönem milletvekilimiz sayın Mehmet Metiner, bana Milas’ta şube başkanlığı görevini verdi. Ramazan ayı olması münasebetiyle dostlarımızla bir arada olmak istedik. Yaklaşık 10 yıldır evim dediğim Milas’ta dostlarımızla birlikte olma fırsatı buldum.” dedi.
Konuşmasında Demokrasi ve Birlik Derneği’nin kuruluşuyla ilgili bilgi veren (DEMBİR-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Metiner, her hangi bir siyasi partinin arka bahçesi, ön bahçesi, yan bahçesi olmadıklarına vurgu yaparak, DEMBİR-DER çatısı altında farklı siyasi görüşe sahip insanların yer aldığını anlattı. Kendilerini bir sivil toplum hareketi olarak tanımlayan Metiner, siyasi tercihlere sonuna kadar saygılı olduklarını belirterek, “Ancak STK’ların bir siyasi parti olarak çalışmalarına karşıyız. Türkiyelilik kavramını savunuyoruz, herkes için demokrasi istiyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına yapmamayı savunuyoruz. Demokrasi, imtiyazlı vatandaşların rejimi değildir. Biz bu ülkede yaşayan herkesi imtiyazlı görüyoruz. Din, dil, ırk ayrımına kesinlikle karşıyız. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Acemi, Arabı bir görüyoruz. Etnik milliyetçiliklere, bölgesel milliyetçiliklere karşıyız. Demokrasi ve Birlik Derneğimizin anlayışı herkesi kucaklayan bir anlayıştır.” dedi.
Metiner, kendileri için demokrasi ve birlik kavramlarının çok önemli olduğunu, dini, ırkı, rengi, cinsi ve yaşam tarzı ne olursa olsun herkes için demokrasi isteyen bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi.
DEMBİR-DER’in benimsediği ilkeleri, kavramları ve anlayışı örneklerle anlatan Metiner, bu ülkede yaşayan herkesi kendilerinin eşiti olarak gördüklerini, temel hak ve özgürlüklerde herkesi eşit gördüklerini ifade etti.
Din ve laiklik, Atatürkçülük üzerinden siyaset yapanlara karşı olduklarını anlatan Metiner, bu tür bakış açılarının toplumu kutuplaştırdığının altını çizerek, tam da bu anlayışa karşı olduklarını farklılıkları kucakladıklarını söyledi.
Devletin bekasını, milletin mutluluğunu, toplumsal barışı savunduklarını belirten Metiner, bu ilkeleri, anlayışı benimseyen herkesi DEMBİR-DER’e destek vermeye davet etti.

AdminAdmin