TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 12-09-2023 09:03

MİT, PKK/YPG Suriye Eğitim Sorumlusunu Amude’de Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK/YPG Askeri Eğitim Sorumlusu Serhat Serhildan kod isimli Muhtesim AKYÜREK’i Suriye/Amude’de etkisiz hale getirdi.

MİT, PKK/YPG Suriye Eğitim Sorumlusunu Amude’de Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK/YPG Suriye Eğitim Sorumlusunu Amude’de Etkisiz Hale Getirdi

MİT, güvenlik güçlerimize yönelik eylem ve saldırı yapmak üzere eğitim faaliyetleri yürüten Serhat Serhildan kod isimli Muhtesim AKYÜREK’i hedef olarak belirlemişti.

MİT, Saha Ajanlarına Operasyonu Başlatma Talimatı Verdi

Son süreçte terörün yuvası haline gelen Suriye sahasında MİT’in operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Otorite boşluğu nedeniyle Suriye’de alan bulan PKK/YPG terörü hain emellerine ulaşmak üzere mensuplarına yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık vermişti.

MİT, sahadaki istihbarat ve kaynak ağı sayesinde son dönemde Suriye sahasında, çok sayıda başarılı operasyon ifa etti. MİT’in operasyonları nedeniyle örgütün yönetici kadrosu hareket edemez hale geldi.

MİT, özellikle Suriye sınırında bulunan birliklerimize saldırı ve eylem planlamak üzere eğitim veren örgüt yöneticilerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.

PKK/YPG son dönemde eğitim faaliyetlerine ağırlık vererek kaybettiği kadroların yerine yenilerini yetiştirmeyi amaçlamaktaydı. Bu kapsamda MİT, kaynaklarını devreye sokmak suretiyle Amude’deki eğitim sorumlusu Serhat Serhildan kod Muhtesim AKYÜREK’i yakın takibe aldı.

Son dönemde, tabanından kadro ve işbirlikçi devşirmede zorlanan PKK/YPG, Suriye sahasından temin ettiği kadrolarını, metropollerde eylem yapmak üzere eğitmekteydi. Muhtesim AKYÜREK’in, Amude’de eğitim faaliyetleri içerisinde sorumlu düzeyde görev aldığını öğrenen MİT, örgüt yöneticisinin temas ve faaliyetlerini sahadaki kaynakları vasıtasıyla an be an takip etti.

Serhat Serhildan kod Muhtesim AKYÜREK’i etkisiz hale getirmek üzere hassas bir planlama yapan MİT, sahadan elde ettiği istihbarat ve verileri analiz ederek operasyon kararı aldı.

Alınan kararın ardından MİT, saha ajanlarına verdiği talimat neticesinde Serhat Serhildan kod Muhtesim AKYÜREK’i düzenlediği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Serhat Serhildan kod Muhtesim AKYÜREK kimdir?

2015 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan Muhtesim AKYÜREK, bu süreçte ideolojik ve silahlı eğitim aldı. Akabinde Suriye’de faaliyetlerini sürdüren Muhtesim AKYÜREK örgüt bünyesindeki eylem ve silahlı eğitim sorumlularındandı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Serhat Serhildan kod Muhtesim AKYÜREK, PKK/YPG’nin eğitim faaliyetleri bakımından önemli bir örgüt yöneticisiydi. Söz konusu örgüt mensubunun etkisiz hale getirilmesiyle PKK’nın bölgedeki eğitim faaliyetlerin sekteye uğrayacağı belirtiliyor.

 

AdminAdmin