FETHİYE
Giriş Tarihi : 18-06-2023 23:18

Fethiye’de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı

Fethiye’de Kurbanlıklar Görücüye Çıktı


Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıktı. Çatalarık Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında gözle görülür bir hareketlilik yaşanmazken, bu bayramda celeplerin beklentisi büyük.Kurbanlık fiyatları ise 6 Bin 500 TL’den başlıyor, 12 Bin  TL’ye kadar devam ediyor.
Fethiye’de Kurban Bayramı’na az bir süre kurban satış yerlerinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Çatalarık Mahallesinde kurulan Kurbanlık Pazarına  Türkiye’nin dört bir yanında kurbanlık hayvanlar gelirken alıcılar da pazara akın etti. Ancak, satıcılar fiyatların ucuzluğundan, alıcılar da kurbanlık fiyatlarının pahalı olmasından yakındı.
Yıllardan bu yana hayvancılık işi ile uğraştığını ifade eden Ahmet Ali Ölçer, ‘Küçük yaşlardan bu yana aile mesleği çobancılık ve celeplik ile uğraşıyorum. Bu yılki Kurban Bayramı öncesi  pazarımızı kurduk. Alanın da satanın da memnun olacağı şekilde fiyat vermeye çalışıyoruz. Hayat pahalılığı bizi de etkiledi. Geçen yıl canlı hayvan kilogramı 65 TL idi. Bu yıl 130 TL oldu. Fiyatlar tam kurtarmıyor ama alıcıyı da düşündüğümüz için fiyatları düşük tutmaya çalıştık. Allah’ın izniyle bitireceğiz’’ dedi.
Kurban Bayramı öncesi pazara Kurbanlık alışverişi için geldiğini dile getiren  Mevlüt Önal ise, ‘’Allah izin verirse eğer uygun bir şey bulursak alacağız. Fiyatlar şuan 6 Bin 500 TL’den başlıyor.  12 Bin  TL’ye kadar uzanıyor. Geçen sene bu kadar değildi. 2 Bin 500 TL ve 3 Bin 500 TL arasıydı. Bu sene daha fazla yani. Ama celeplerde haklı. Yem olmuş 400 lira. Saman olmuş  180 lira. onlar da haklı biz de haklıyız. Alıcı da haklı satıcı da. Bol şanslar herkese’’ diye konuştu.
Kendi elleriyle yetiştirdikleri Kurbanlıkları hayvan pazarına getirerek pazara çıkardıklarını ifade eden Hasan Akkaya ‘’ Satışlarımız başlamıştır, müşterilerimizi bekliyoruz. 50 adet hayvan ile geldim. 10 tanesi satıldı.  Hayvanlarımız makul, fiyatlarımız uygun. Yani piyasa şartlarına uygun. Her ekonomiye göre kurbanlık hayvanımız mevcut elimizde’’ ifadelerinde bulundu.

AdminAdmin