EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-02-2024 16:18

İl Müdürü Öğretmenlerle Kaunos'ta Buluştu

İl Müdürü Öğretmenlerle Kaunos'ta Buluştu


Muğla'da, Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Ortaca öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'la birlikte ülkemizin cennet duraklarından biri olan Dalyan'da buluştu.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelindeki öğretmenleri kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle buluşturan Öğretmen Etkileşim Günleri, şubat ayında Ortaca ilçesinde gerçekleştirildi.
Ortaca'nın Kaunos antik kentiyle dikkatleri üzerine çeken Dalyan beldesinde düzenlenen etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Kaplan, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve öğretmenler katıldı. Çiçek buketiyle karşılanan İl Müdürü Çay, kendisi de tüm öğretmenlere çiçek takdiminde bulundu.
Kaunos Kaya Mezarlarının yer aldığı, maviyle yeşilin bütünleştiği bir ortamda gerçekleşen buluşmada İl Müdürü, öğretmenlerle tek tek tanışarak her birinin görüş ve önerilerini dinledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Öğretmen Etkileşim Günleri kapsamında, 5'inci buluşmanın düzenlendiğini hatırlatan İl Müdürü Emre Çay, öğretmenlerle farklı etkinliklerde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Emre Çay "Malumunuz her ay bir ilçemizde, farklı okul türlerinden farklı branşlardan müsait olan öğretmenlerimizle bir araya geliyor, hasbihal ediyoruz. Ayrıca öğretmenlerimizle birlikte doğayla baş başa ortamlarda sanatsal, sportif, kültürel, sosyal etkinlikler düzenleyerek yoğun çalışma temposu arasında birlikte nefes alma ve verimli zaman geçirme fırsatı buluyoruz. Bu ayki durağımız Ortaca oldu. Etkinliğe katılan tüm öğretmenlerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."  dedi.
Öğretmenlerin hem kişisel hem de mesleki yönden kendilerini geliştirmelerinin önemine değinen Çay, Bakanlığın eğitim sistemindeki yapmış olduğu yenilikleri ve değişiklikleri takip etmeleri hususunda da salık verdi. 
Müzik dinletisiyle devam eden söyleşinin ardından tesis bahçesinde kurulan tuvaller üzerinde, resim yapma etkinliği gerçekleştirildi. Emre Çay, resim öğretmenlerinin rehberliğinde, Kaunos Kaya Mezarlarının çizimine eşlik etti. Resim etkinliğinin devamında ise ebru çalışması yer aldı. Fırça darbeleriyle boyaların su üstündeki dansını izleyen İl Müdürü Emre Çay ve öğretmenler, kağıt üzerinde birbirinden renkli ve güzel çalışmalar oluşturdular.
Sıcak ve samimi ortamda geçen öğretmen buluşması, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. Öğretmen Etkileşim Günleri'nin bir sonraki durağı ise Bodrum ilçesi olacak.

AdminAdmin