YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 15-03-2024 17:45

SAATCI: SU FİYATLARI İLÇELER BAZINDA MALİYETİNE GÖRE YENİDEN BELİRLENMELİ

SAATCI: SU FİYATLARI İLÇELER BAZINDA MALİYETİNE GÖRE YENİDEN BELİRLENMELİ

 

Muğla genelinde metreküpü 70 TL’yi bulan su fiyatlarına tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı cazibe ile şehre gelen suyun bu kadar pahalı satılmasını anlayamadığını açıkladı. 2014 yılında yüksek su fiyatlarını mahkemeye veren tek belediye başkanının kendisi olduğunu hatırlatan Saatcı, il genelinde yeniden bir fiyat düzenlemesi yapılmasının şart olduğunu söyledi.
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, seçim çalışmaları kapsamında iş insanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Meclis üyesi adayları ile Tekeli İnşaat, Akdamar İnşaat, Duru Pazarlama ve Balcı Beton’a ziyaretler yapan Saatcı, burada yeni döneme ait proje ve çalışmalarını anlattı. Çalışanların da katıldığı görüşmelerde işçilerin yüksek su fiyatları ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Saatcı, “Yüksek su fiyatlarına itiraz eden, dava açan tek belediye başkanı benim” yanıtını verdi.
“BODRUM 400 KM İLERİDEN ALIYOR BİZ DOĞAL SUYUMUZU KULLANIYORUZ”
Kendisi görevdeyken su fiyatlarının 140 Kuruş olduğunu hatırlatan Behçet Saatcı, şuan suyun metreküp fiyatının 70 TL’ye kadar yükseldiğini kaydetti. Saatcı: “Bu sattığımız rakamlarla da, hem Alman Kalkınma Bankası’ndan almış olduğumuz kredinin geri dönüşünü sağlıyorduk,  hem de 15 mahallemize suyla ilgili ihtiyaçlarını giderecek alt yapısal hizmetleri yapıyorduk. Bodrum yarımadasında su yok, 400 Km ileriden getiriyorsun fiyatı yüksek olabilir. Ama bizim gibi 40 km öteden kaynak suyu olarak cazibeyle gelen suya da aynı parayı istemeniz düşündürücü. Bu bağlamda ilçeler bazında maliyetine göre su fiyatları yeniden belirlenmelidir.” dedi. 

 

AdminAdmin