MUĞLA
Giriş Tarihi : 30-09-2023 18:43

Balık Adamlar Kadın Azmağını Temizledi

Balık Adamlar Kadın Azmağını Temizledi

Balık Adamlar Kadın Azmağını Temizledi

Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) öncülüğünde Ula ilçesi Akyaka Mahallesindeki Azmak nehrinde çevre ve dip temizliği yapıldı. 


Serbest Dalış Dünya Şampiyonu Cenk Devrim Ulusoy, Belgesel Yapımcısı Savaş Karakaş, Serbest Dalış Eğitmeni Oleg Gavilin, Dalış Eğitmeni Olesya Guryanova, 3 yabancı ve 5 yerli dalgıcın katıldığı etkinlik 2 saat sürdü.

 


Program sonunda araba lastiği ve plastik atıkların yoğunlukta olduğu yaklaşık 300 kilogram ağırlığında 10 torba çöp toplandı.

 


Çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.

 


Lykıa World  Dalış Merkezi Serbest Dalış Dünya Şampiyonu Cenk devrim Ulusoy, ‘’ Bizim yaptığımız iş tam anlamıyla serbest dalış denemeleri ama burada güzel bir olaya Akyazı'da tanıklık etmek istedik ve bunu  uygulamak istedik. Bu da bölgenin tabi ki temizliği açısından yaptığımız bir hareketti. Tabii ki kısa bir süreç içerisinde çok fazla maalesef malzeme çıkarıldı. Bu da denizlerimizin aslında yavaş yavaş ne kadar kirletildiğini ve biz su ülkesi olan bir bölgede yaşıyoruz ve bu bizi çok yaralıyor. Ondan dolayı da elimizden geldiği kadar biz böyle bu çevre ile beraber bu organizasyonları devam ettirmeye bu sosyal sorumluluğu üstlenmeye ant içtik ve devam edeceğiz.’’ ifadelerini kullandı.

 


Kadın Azmağı nehrinin temizlenmesinin zor olduğunu belirten Belgesel Yapımcısı Savaş Karakaş, ‘’ Evet biz bugün şunu gördük, temizlemek çözüm değil kirletmemek şart. Yani burada bu akıntıda Kadın Azmağı’nı temizlemenin, dipteki o atıkları çöpleri toplamanın imkanı yok.  Çok çok zor. Topladık tabi çıkarttık ama atmamak lazım. Atmamayı öğretmemiz lazım. Bugün bir avuç balık adam biz temizlemeye çalıştık. Gücümüz neye yetiyor? Tabi ki çok azını çıkarmaya yetiyor. Asıl önemli olan bir mesaj verdik. Biz burada sizin için uğraşıyoruz. Atmamanız lazım. Kirletmemeniz lazım. Kadın Azmağı’nı korumanız lazım buradaki su kuşları için buradaki su bitkileri için buradaki balıklar için korumanız lazım’’ sözleri ile doğal güzelliklerin korunması gerektiğine dikkat çekti.

 


Serbest Dalış Eğitmeni Oleg Gavilin, ‘’Ben Rusya’dan bir serbest dalışcıyım ve Serbest Dalış Eğitimi için Türkiye’ye geldim. Burada yeni deneyimler ve yeni arkadaşlar bulduk. Lykıa World Dalış Merkezi’nden arkadaşımız Ray bizi davet etti. Akdeniz’i çok seviyoruz ve denizi daha temiz, daha güvenli ve daha güzel hale getirmek istiyoruz.’’ dedi.

AdminAdmin