ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 17-01-2024 11:12

İçişleri Bakanı Yerlikaya iki operasyonu duyurdu

İçişleri Bakanı Yerlikaya iki operasyonu duyurdu


 


 

 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya karşı "KAHRAMANLAR-44" FETÖ'ye ise "KISKAÇ-4" adlı operasyonların gerçekleştirildiğini duyurdu. 

PKK'YA YAPILAN OPERASYONA DAİR AÇIKLAMA:

Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsalda kış aylarında eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların yok edilmesine yönelik 72 tim ve981 jandarma personelinin katılımıyla "KAHRAMANLAR-44" operasyonları gerçekleştirildi.

TERÖRİSTLERİN İNLERİNİ BİR BİR BAŞLARINA YIKIYORUZ, YIKMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ!

Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde;7 ilde mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 1 8 barınma alanı imha edilerek çok sayıda EL BOMBASI, KARA MAYINI, EYP DÜZENEĞİ ve MÜHİMMAT ele geçirildi.

Bingöl, Hatay, Siirt, Şırnak, Giresun, Diyarbakır ve Tunceli’de Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları ve J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin katılımıyla Kahramanlar-44 operasyonu düzenlendi.

Belen, Dörtyol, Genç, Pervari, Şırnak-Merkez ve Güçlükonak, Yağlıdere ve Lice ile Mazgirt kırsalında düzenlenen operasyonlar neticesinde;

Roketatar silahı, roketatar mühimmatı ve sevk fişeği,
Dürbünlü makinalı tüfek
Tabanca,
Anti-personel kara mayını,
Gece görüş cihazı,
El bombası
Havan mühimmatı,
Çok sayıda mühimmat,
Dürbün,
Telsiz, El Yapımı Patlayıcı ve Bombalı Tuzakla eylem yapmak için

1 kg 250 gram C3 plastik patlayıcı madde,
2 kg 300 gram patlayıcı madde,
51 adet kablosuz fünye,
1 adet sinyal güçlendirici,
230 metre kablo,
7 metre infilaklı fitil,
16 adet el yapımı patlayıcı madde düzeneği,
2 adet elektronik ateşleme kumandası ve
43 adet tüp ile çok sayıda mutfak, sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.
Terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullanmak ve eylem yapmak için hazırladığı sığınaklar tek tek tespit edilip imha edildi.

Kahraman Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. #TürkiyeninHuzuru

FETÖ'YE YAPILAN OPERASYONA DAİR AÇIKLAMA:

10 İlde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KISKAÇ-4" Operasyonlarında 32 şüpheli Yakalandı!

Milli İrademize Darbe Yapmaya Yeltenen FETÖ’cülerle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince, FETÖ’ye yönelik 10 ilde gerçekleştirilen “KISKAÇ-4” Operasyonlarında:

Haklarında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarının gözaltına alınmamak ya da tutuklanmamak için örgüte yardım eden şahısların adlarına ev kiraladıkları ve bu "Gaybubet evlerinde" deşifre olmamak amacıyla gruplar halinde ikamet ettikleri tespit edilen 2 ev sahibi ve 4 aranan FETÖ üyesi şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonla yakalandı.
Örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyette bulunan, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen Konya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat ve Afyonkarahisar olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı.
Örgütün sözde "GATA Yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen Ankara ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.
Örgüt içerisinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet yürüten ve Bank Asya’da hesap artırım kayıtları bulunduğu tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli yakalandı.
Örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu tespit edilen Aydın’da gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli yakalandı.
Ayrıca "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ)" suçundan hakkında yakalama emri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda toplam 5 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda,

Çok miktarda döviz, altın ve Türk Lirası
Tabanca ve
Çok miktarda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.
Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.

AdminAdmin