MİLAS
Giriş Tarihi : 04-08-2023 00:53

Yörükler Sonbahar Toyu’na Hazırlanıyor

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türbe Ortaköy’de gerçekleştirilen şenliğin ardından Milas Yörük Obaları Kültür Derneği bu kez Milas’a bağlı Çamlıca Mahallesi’nde geleneksel hale getirilen ve bu sene 12’ncisi gerçekleştirilecek Sonbahar Toyu’na hazırlanıyor.

Yörükler Sonbahar Toyu’na Hazırlanıyor

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türbe Ortaköy’de gerçekleşen şenlikte olduğu gibi bu sene 12’ncisi gerçekleştirilecek olan Sonbahar Çamlıca Toyu’na da başta Ege Bölgesi olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinden Yörük derneklerinin katılması bekleniyor.

Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Geleneksel hale getirdiğimiz ve Çamlıca Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlenen şenlikte; Neslihan Yılmaz Ören, İsmail Uzunoğlu, İsmail Peynirci ve Duran Bahar gibi yöresel sanatçılarımız sahne alacak. Sunuculuğunu Ramazan Kıvrak’ın yapacağı şenliğimiz, geçmiş yıllardan daha farklı bir konsept ve içerikle oldukça renkli geçecek” diyerek tüm Milas halkını, ücretsiz olan şenliğe davet etti.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut; “Geçmiş yıllardan edindiğimiz tecrübelerin ışığında bu sene farklı bir içerikle etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi bu kültür yaşamalı, yaşatılmalı. Yörük kültürünün temsilcilerini buluşturan, her buluşmada daha da güçlenerek, büyüyerek bu kültürü yaşatan Yörükler, aynı zamanda geçmişi günümüze taşıyan ve hepimizin bir şekilde tatmak istediği gelenek ve göreneklerimizi geleceğe taşımak arzusundalar. Milas halkı da geçmişten bugüne ve gelecekte de bu kültürün yaşaması için her zaman gereken desteği vermiştir. Katkı sunan tüm dostlarımıza bir kez daha teşekkür ederken, tüm Milas halkını etkinliğimizde görmek, bu kültürün güzelliklerini birlikte yaşamak istiyoruz.” dedi.

​​​​​​​

AdminAdmin