EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-01-2024 15:41

Bodrum’da Kadın Muhtarlar Akademisi Eğitimi Verildi

Bodrum’da Kadın Muhtarlar Akademisi Eğitimi Verildi

Ege Kadın Buluşması Platformu tarafından Bodrum’da düzenlenen “Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi” eğitimine, Muğla’daki kadın muhtar adayları dışından da geniş bir katılımcı kitlesiyle büyük ilgi gördü.
Ege Kadın Buluşması Platformu, “Gül Esin Kadın Muhtarlar Akademisi” Muğla sekreteri Çiğdem Başarır Sandıkçı ve Bodrum sekreterleri Yüsra Miskioğlu öncülüğünde Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda tüm gün süren bir eğitim gerçekleşti.   Eğitime Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katılarak kadın emeğinin her platformda görünür olması adına seçildiği günden bu yana Bodrum’da yapılan çalışmalardan örnekler sundu.
Eğitimde kadın muhtar adaylarına toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, kadına yönelik şiddet, adaylaşma ve seçim stratejileri, yerel demokrasi ve yerel katılım gibi konularda eğitimler verilerek yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanmalarını amaçlıyor.
Gün boyunca süren eğitimlerde “adaylaşma süreci ve strateji geliştirme”, “mahallede eşitlik ve hak temelli yaklaşım”, “kadın dostu ve kapayıcı kentler”, “toplumsal cinsiyet eşitliği”, “kadına yönelik şiddetin ruhsal boyutu”, “yerel siyaset, mahalle dinamikleri ve demokrasi”, “muhtarların mevzuattan kaynaklanan görev, yetki, hak ve sorumlulukları”, “kadına yönelik şiddetin hukuksal boyutu” konuları anlatıldı.

AdminAdmin