BODRUM
Giriş Tarihi : 19-12-2023 11:03

CHP Aday Adayı Mimar Mine Gültekin: Bodrum’da işçiler için Belediye Evleri yapacağız

CHP Aday Adayı Mimar Mine Gültekin:  Bodrum’da işçiler için Belediye Evleri yapacağız

 

 

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mine Gültekin: “Bodrum’da dar gelirlilere, işçilere, memurlara, emeklilere doğayla dost doğayla içe ‘Belediye Evleri Projesi’ planlıyoruz” dedi.

 

CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mine Gültekin, kentte yaşanan konut problemine bir çözüm olarak uzun yıllardır ‘Belediye Evleri’ çalışmasında Avrupa birincisi olan Viyana Belediyesi ve Viyana Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur ile görüşme planladıklarını açıkladı.

 

Bodrum’da yaşayan dar gelirlilerin, işçilerin, memurların ve emeklilerin en önemli sorununun konut bulmakta zorlanmak ve yüksek kiralar olduğunu vurgulayan Mimar Gültekin, “Başkan olduğum takdirde birinci önceliğim elbette altyapı, yollar ve su problemini çözmek olacak. İlk etapta ‘Altyapı Seferberliği’ ilan edeceğim ve belediyenin tüm imkanlarını bu seferberliğe yönlendireceğiz. Tek bir kuruş israf etmeden kemerleri sıkarak bunu başarmalıyız. Bu sorunun çözümü sonrasında dar gelirlilerin, işçilerin, memurların tüm çalışan kesimlerin ve emeklilerin konut sıkıntısını gidermek için bir planlama yapacağız. Bu konuda kontrollü bir şekilde doğal mirası koruyarak yasal düzenleme ve yetkileri devletimizle organize ederek gerekli toprak üretimini sağlamayı hedefliyorum. Özellikle kırsal yerleşimlerin devam ettirilerek betonlaşmanın önüne geçerek doğayla dost bir kentleşme önceliğimiz olacak. Gelişen teknolojiler ve uzun yıllar dayanıklı ahşap ve modüler ev modelleriyle bunu gerçekleştirme imkanı olabilir. Bu yönde teknik ve sosyal altyapıyı kırsal yerleşimlerin geliştirilmesi için planlayarak yeni yerleşimler için doğayla dost bir proje yapacağız. Doğal ve kırsal kaynakların korunmasını sağlayacak kompakt kent kavramıyla hareket edeceğiz ve sosyal-ekolojik sürdürülebilirliği sağlayacağız. Bodrum’un doğal kaynaklarını kaybetme tehlikesini ortadan kaldırmak en öncelikli birinci görevimiz olacaktır.” dedi.

AdminAdmin