GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-12-2023 19:02

İzmir’de “Balkan Medya Forumu” düzenleniyor

İzmir’de “Balkan Medya Forumu” düzenleniyor

Türk Medyası Balkan Buluşmaları-Balkan Medya Forumu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) organizasyonu ile 09 Aralık 2023 tarihinde İzmir İktisat Kongre Salonunda düzenlenecek.

 

Balkan Medya Forumu İzmir’de düzenleniyor

Konuyla ilgili TİMBİR ve BASAM’dan yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Foruma Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den yerel, bölgesel ve ulusal medya kuruluşları katılıyor. Balkan Türk Forumu medya sektöründeki eylemlerinde ülkeler arası eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanmasına zemin hazırlayacaktır.

Forum ile birlikte, Balkan Türk Toplulukları arasında iletişim konusunda ortak kararların alınması ve uygulanması açısından yerel, bölgesel ve ulusal medya kuruluşlarının aktif olarak yer aldığı bir planlama sürecinin sektöre öncülük etmesinin yolu açılmış olacaktır.

Telekomünikasyon ve yayın teknolojilerinin kesiştiği ve bilgi teknolojilerinin yönlendirdiği yeni iletişim sektöründe piyasaya arz edilenin yarattığı toplumsal değerin, ortak program paylaşımı ve ortak yayın saati belirlenmesi ve tüm Balkan Türk ve Türk Dünyası medya kanallarının kullanımına sunulması açısından bir başlangıç olacaktır.

Ülkemizin Balkan Türk toplulukları ile olan ekonomik, siyasi ve kültürel işbirliğini en üst seviyelere taşımak amacıyla ve medya kuruluşlarının birlikte çalışmaları suretiyle sektörü daha güçlü bir konuma getirilmesine ön ayak olunacaktır.

Forum ekonomik, sosyal, kültürel, çevresel gelişmelerin sağlanması, Balkan Türk toplulukları ile verimli ilişkilerin artırılması ve görsel-işitsel sektör varlıklarının rasyonel kullanımını amaçlamaktadır. Forum ile birlikte sektördeki tüm kuruluşlar daha özenli bir yayın içeriği üreterek, sektörün toplam kalitesinin yükselmesine yardımcı olacaktır”

AdminAdmin