MİLAS
Giriş Tarihi : 26-12-2023 19:50

Barış Saylak saha gezilerini yoğunlaştırdı

Barış Saylak saha gezilerini yoğunlaştırdı


AK Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, saha gezileri kapsamında oda ve meslek kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.
Saylak, Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağları Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Milas’ın en temel geçim kaynaklarından biri olan zeytin ve zeytinyağı üretimine dair görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, üreticilerin sorunları, yerel yönetim ve kamudan beklentileri konuşuldu.
Milas’ın tarımsal üretim açısından Muğla’nın en verimli ve en bereketli coğrafyası olduğunu belirten Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, ilçede zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere üretimin sürdürülebilirliği ve üreticilerin daha fazla kazanması için neler yapılması gerektiğini anlattı. Üreticilerin beklentilerini ve sorunlarını çok iyi bildiğini söyleyen Saylak, tarımsal sulama, altyapı, zeytinlik arazilerin ulaşımı gibi hususlarda çözüm önerileri ve projeleri ile göreve hazır olduğunu kaydederek “Hizmet, vizyon işidir, kaynak yaratma işidir, kararlılık ve cesaret işidir ve en önemlisi yürek işidir. Ben memleketime hizmet için Ankara’ya gider, istediğimi alana dek kapıda yatar beklerim! Milas’ın her bir sorununu, sıkıntısını çözene dek çalışırım. Tek ihtiyacım sizlerin desteği. Hep birlikte başarabiliriz. Aksi taktirde üzülerek söylüyorum ki çocuklarımıza, torunlarımıza yaşanabilir bir Milas bırakamayacağız. Son beş yılda, 10 yıllık zaman kaybettik artık kaybedecek zamanımız kalmadı” diye konuştu.
Barış Saylak daha sonra Kooperatif Müdürü Rukiye Çiftçi’yi ziyaret ederek burada da üreticilerin yaşadığı sorunlarla ilgili istişarede bulundu.
SAYLAK: MİLAS ON YILDIR TURİZM YAPAMIYOR
Ak Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak’ın bir sonraki durağı Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) oldu. MİTSO Başkanı Reşit Özer,  Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve oda yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Saylak, ilçenin ekonomik gelişmesinde önemli bir kaldıraç görevi üstlenen Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ve faaliyetlerini takdirle izlediğini belirterek “Oda olarak ilçemizi yıllardır gündemde tutmaya çalışıyor, bunun için büyük gayret gösteriyorsunuz.  Tarım  ve Orman İl Müdürlüğü yaptığım dönemde de birlikte çok güzel çalışmalara imza attık. Memleket bizim ve yapacak çok iş var. Her şeyden önce son on yılda neredeyse yok olma noktasına gelen Milas turizmi için hep birlikte adım atmamız gerekiyor. Kültür, tarih, gastronomi zengini ilçemizin inanılmaz bir potansiyeli var bunu doğru bir şekilde kullanmamız şart. Bu da vizyon işi, kararlılık işi. Her şeyden önce ilçenin altyapı, otopark, yol düzenleme gibi acil ihtiyaçlarını ivedilikle tamamlayıp, Milas’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için adımları atmalıyız. Bunun için yeterli zenginliğimiz, kaynağımız ve gücümüz var” ifadelerini kullandı. MİTSO Başkanı Reşit Özer ve yönetim kurulu üyeleri de Milas için hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında Saylak’ı bilgilendirerek, Milas iş dünyasının yerel yönetimden beklentileri ile ilgili görüşlerini aktardılar.
AFETE HAZIR, MUTLU VE GÜVENLİ MİLAS İÇİN…
Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak’ın son durağı ise Milas Kızılay Şubesi oldu. Saylak, burada Kızılay Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş ve gönüllülerin yanı sıra, Kızılay’ın sosyal yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıran bazı mahalle muhtarları ile sohbet etme fırsatı buldu. Milas’ın, tüm dünya ülkeleri gibi afete hazırlık altyapısını bir an önce oluşturması gerektiğini söyleyen Saylak, “Mutlu ve güvenli bir Milas hedefimiz var. Yaşadığımız orman yangınları, deprem ve pandemi gibi olağanüstü durumlarda başta Kızılay olmak üzere tüm gönüllü yardım kuruluşları ve muhtarlarımızla omuz omuza, dayanışma içinde var gücümüzle çalıştık, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Allah bir daha ilçemize, şehrimize, ülkemize böyle afetler yaşatmasın” dedi.

AdminAdmin