GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 15:05

Ömer Yıldırım " Yaşamayan Bilemez"

Ömer Yıldırım

Ak parti Fethiye belediye başkan aday adayı ve jeoloji mühendisi Ömer Yıldırım 6 Şubat'ta Maraş ve Hatay'da yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde tüm acıları paylaşmak adına bir paylaşımda bulundu Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi

Yaşamayan bilemez...

6 Şubat 2023 Maraş ve Hatay depremlerinin acısını, çaresizliğini, kayıplarını, yok oluşlarını, psikolojik yıkımlarını...

Maalesef ki Fethiye'miz dahil Türkiye'mizin neredeyse tamamı deprem risk bölgesinde ve aktif fay hatları üzerinde bulunuyor. Bilimsellikten verdiğimiz her taviz Ülkemize insan kaybı ve maddi kayıp olarak dönüyor. 

Bu bağlamda yapılaşmaya yönelik tüm çalışmalarda Jeolojik incelemeler zorunlu kılınmalı, çok iyi takip edilmeli ve ehliyetsiz diplomasız liyakatsız hiç kimsenin eline bırakılmamalıdır. Özellikle bu konular asla pazarlık konusu olmamalıdır. Bu konudaki tüm komisyonlarda acilen Jeoloji üzerine uzmanlaşmış meslek sahipleri mutlaka bulundurulmalıdır.

Bu bağlamda 6 Şubat 2023 tarihinde onbinlerce deprem şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalanlara sağlıklı ömürler dilerim.

AdminAdmin