AW-11362371499

Yardım Ekipleri Menteşe'den Yola Çıktı

Menteşe Belediyesi tarafından merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde hissedilen deprem bölgesine ulaştırılmak üzere toplanan yardım malzemeleri yola çıktı.

MENTEŞE - 07-02-2023 18:58 1425 kez okundu.

Yardım Ekipleri Menteşe'den Yola Çıktı

Deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için toplanan yardım malzemelerinde battaniye, ısıtıcı, jeneratör ve akaryakıt, bebek bezi ve çocuk kıyafetleri, su, kuru gıda, ayakkabı, havlu, ıslak mendil, peçete gibi malzemeler bulunuyor. Yardım malzemeleri kapsamında bir adet 4 çeker arazi aracı, bir adet çift kabin araç, bir adet kargo aracı, bir adet tır ve paletli ekskavatör iş makinesi de bölgeye sevk edildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yapılan yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremler hepimizi derinden üzdü. Depremin üzerinden saatler geçmiş olmasına rağmen umudumuzu kaybetmedik. Yaşanan afet sonrası, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte tüm imkânlarımızı seferber ettik. Büyükşehir Belediyemiz eski garaj alanında yardım toplama merkezi kurdu. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlılar. Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden her kesimden hayırsever halkımız kendi imkânları çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyor. Depremzedelere destek olmak için bağışta bulunan vatandaşlarımıza da duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Bu zorlu günlerin yaralarını el ele vererek hep birlikte saracağız. Yardım malzemeleri koordineli bir şekilde deprem bölgesine ulaşması için yola çıktı. Menteşe Belediyesi olarak ayrıca kurtarma çalışmalarına destek olunması için 6 kişilik teknik ekibimiz ile bir iş makinasını bugün itibariyle deprem bölgesine gönderdik. Yaşanan bu felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, bölgede hayat kurtarmak için çalışan herkese kolaylıklar diliyorum. Umut ediyoruz ki böylesi acı felaketleri tekrar yaşamayız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Yardım Toplama Merkezini ziyaret eden Başkan Gümüş, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alırken yardım konvoyunu Başkan Gürün ile birlikte uğurladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Latmos ve Herakleia kazı sponsorluğu yenilendi

Latmos ve Herakleia kazı sponsorluğu yenilendi

16-03-2024 - MENTEŞE

MENTEŞE’DE (İRAP) PROJESİ KAPSAMINDA YAPI STOĞU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MENTEŞE’DE (İRAP) PROJESİ KAPSAMINDA YAPI STOĞU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

07-03-2024 - MENTEŞE